Λύση στο αδιέξοδο του μητρώου της ΕΔΕΚ μέσω της τεχνολογίας-Η πρόταση Δοράτη

Μέση λύση, ώστε να επιλυθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ και τον εμφύλιο που συνεχίζεται με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δίνει μέσω πρότασης που κατέθεσε ο Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, Λεύκιος Δοράτης.   

«Η Τεχνολογία μπορεί να λύσει το αδιέξοδο και τα προβλήματα στην ΕΔΕΚ σε σχέση με το Μητρώο Μελών που θα χρησιμοποιηθεί στο Εκλογικό Συνέδριο Οκτωβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Δοράτης.

Και προσθέτει: «Η χρήση της Τεχνολογίας μπορεί να καταδείξει εάν ή όχι έγινε παράνομα αλλοίωση στο Μητρώο Μελών του Κόμματος και να λήξει οριστικά το θέμα της αμφισβήτησης του Μητρώου από μέλη και στελέχη του Κινήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Συνέδριο του 2001, οι… χρόνιες ασθένειες και η προφητική συμβουλή του γιατρού

Σε σχέση με την κρίση που ξέσπασε σημειώνει πως, «η συνέχιση της αμφισβήτησης προκαλεί τεράστια προβλήματα στην εικόνα του Κινήματος, βαθαίνει την εσωστρέφεια και δημιουργεί πολεμικό κλίμα με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Ο πρώτος, συνεχίζει ο κ. Δοράτης, «που θα έπρεπε να επιθυμεί τον τερματισμό της αμφισβήτησης είναι ο νυν Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και θα έπρεπε μέχρι σήμερα να είχε επιλυθεί το όλο ζήτημα».

«Εάν πάμε σε εκλογές μέσα σε αυτό το εμπόλεμο κλίμα αμφισβήτησης του Μητρώου, πέραν των αναπόφευκτων συγκρούσεων μεταξύ των μελών μας, το εκλογικό αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί και η εσωστρέφεια θα συνεχιστεί και μετά το Συνέδριο.  Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι έκπτωτος, τόσο πολιτικά όσο και ηθικά» προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σπασμένα φρένα στον πιο απότομο κατήφορο της ιστορίας της

Ως εκ τούτου, αναφέρει, «εισηγούμαι όπως ο Πρόεδρος, εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Βαρνάβα, η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων του Συνεδρίου και τεχνικός ειδικός στο forensic, επεξεργαστούν επιστημονικά τον σκληρό δίσκο στον οποίο υπάρχει το Μητρώο και βρίσκεται στο Γραφείο του Προέδρου και να εκδώσουν επίσημα έκθεση για το εάν έχει αφαιρεθεί ή προστεθεί αριθμός μελών του Κινήματος, πότε και ποια είναι τα μέλη αυτά».

«Με τον τρόπο αυτό θα κοπάσει η αμφισβήτηση, θα οδηγηθούμε σε ένα μη αμφισβητούμενο Συνέδριο και θα ησυχάσουν τα μέλη και φίλοι του Κινήματος.  Ως ΕΔΕΚ οφείλουμε με το παράδειγμά μας να δείχνουμε την προσήλωσή μας στη δημοκρατικότητα, τη διαφάνεια και την καθαρότητα. Απόρριψη της πρότασης θα μας θορυβήσει και τα προβλήματα θα διογκωθούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», καταλήγει ο κ. Δοράτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σιζόπουλος προκαλεί Ομήρου, ΕΔΕΚ κατά 607... Βαθαίνει ο εμφύλιος

Δειτε Επισης

ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση