Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιστολή Νουρή σε Αννίτα-Ζητά άρον άρον έγκριση Νομοσχεδίων για αναβολή εκλογών

  15/09/2021 17:05
Επιστολή Νουρή σε Αννίτα-Ζητά άρον άρον έγκριση Νομοσχεδίων για αναβολή εκλογών

Επιστολή Νουρή σε Αννίτα-Ζητά άρον άρον έγκριση Νομοσχεδίων για αναβολή εκλογών

  15/09/2021 17:05

Τον δρόμο προς τη Βουλή για αναβολή των δημοτικών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πήραν τα τρία Νομοσχέδια που αφορούν αποκλειστικά την παράταση θητείας των Αρχών τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Νίκο Νουρή να ζητά με επιστολή του προς την Αννίτα Δημητρίου, την αυθημερόν ψήφιση τους από την αυριανή Ολομέλεια. 

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισε την έγκριση των τριών Νομοσχεδίων που αφορούν την αναβολή στους Δήμους, τις Κοινότητες και τις Σχολικές Εφορείες και να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εσωτερικών, να καταθέσει τα πιο πάνω Νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή για ψήφιση τους σε Νόμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνουν αναβολή εκλογών, ξεκλειδώνουν Μεταρρύθμιση-Ρυθμιστές οι τρεις μεγάλοι

Επίσης ο Νίκος Νουρής, εξουσιοδοτείται για να επιφέρει στα εν λόγω Νομοσχέδια οποιεσδήποτε τροποποιήσεις κρίνει σκόπιμες κατά το στάδιο της επεξεργασίας και συζήτησης τους στη Βουλή. Σκοπός των πιο πάνω Νομοσχεδίων είναι η παράταση της θητείας των ήδη εκλελεγμένων το 2016 εν ενεργεία δημάρχων και μελών των δημοτικών συμβουλίων, μέχρι το 2024.

Ο Νίκος Νουρής απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς την Αννίτα Δημητρίου σήμερα με την οποία ζητά από την πρόεδρο της Βουλής την άμεση προώθηση τους στην Ολομέλεια της Βουλής που είναι προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Όπως σημειώνει ο Νίκος Νουρής με τη διευθέτηση αυτή θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στη νέα Βουλή να διεξέλθει των Νομοσχεδίων που αφορούν την Μεταρρύθμιση της ΤΑ και να προχωρήσει σε ψήφιση τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Επίσης, όπως αναφέρει ο υπουργός, θα δοθεί χρόνος στα υφιστάμενα δημοτικά συμβούλια, μετά τη ψήφιση των Νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης, να προχωρήσουν, με τις διαδικασίες που άπτονται για την προετοιμασία της εφαρμογής της ενώ κατά το μεταβατικό στάδιο, προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία των Συμβουλίων Διαχείρισης Κοινών Υποθέσεων, τα οποία θα συντείνουν στην ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας. 

Επίσης ο υπουργός σημειώνει ότι με τα τρία Νομοσχέδια, επιτυγχάνεται επίσης η μείωση του αριθμού των εκλογικών διαδικασιών, καθώς και η διαχρονική μείωση του κόστους διεξαγωγής των εκλογών εφόσον πρόθεση είναι πλέον οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνουν αναβολή εκλογών, ξεκλειδώνουν Μεταρρύθμιση-Ρυθμιστές οι τρεις μεγάλοι

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας