Επανέλαβε εαυτόν για τα δύο κράτη ο Τατάρ-«Η λύση είναι εφικτή μόνο στη βάση ισότητας»

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον ειδικό εκπρόσωπο της «προεδρίας» Εργκιούν Ολγκούν και εκεί θα διαβουλευθεί το μέλλον του τουρκοκυπριακού «λαού», σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ομιλία του στα εγκαίνια του γυμνασίου Οσμάν Νετζάτ Κονούκ στο κατεχόμενο Καράκουμι της Κερύνειας, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι στη Νέα Υόρκη θα δώσουν το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ίσοι λαοί και εάν επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι στη βάση της ισότητας».

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι μια λύση είναι εφικτή μόνο στη βάση της ισότητας, της αποδοχής του «κράτους» τους και της κυριαρχικής ισότητας, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι για το μέλλον των νέων τους, είναι καθήκον τους να διαλαλήσουν με όλη τους τη δύναμη στον κόσμο τα σωστά μηνύματα μοιραζόμενοι αυτά τα συναισθήματά τους με τη διεθνή κοινότητα.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Τατάρ είπε ότι η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μαθήματα, αλλά πρέπει να αναθρέψουν άτομα, που αγαπούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πατρίδα τους και που θα έχουν λόγο για το μέλλον του ψευδοκράτους και πρόσθεσε ότι συναντιέται με νέους, που εκπροσωπούν τη «χώρα» τους με επιτυχία στο εξωτερικό σε διάφορους κλάδους, όπως ο αθλητισμός και η μουσική, ο Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να τους δώσουν ελπίδα, προστατεύοντας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων