Έστησαν την Αννίτα στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες-Πήγε μόνο ο Τορναρίτης

Αλαλούμ προκλήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, αφού τρεις εκ των τεσσάρων μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες, δεν πήγαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε για τις 12 η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.  

Ειδικότερα, κι ενώ η Αννίτα Δημητρίου είχε προσκαλέσει τα τέσσερα μέλη της επιτροπής, Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαϊδη, Πανίκο Λεωνίδου και Μαρίνο Σιζόπουλο για σύσκεψη σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι τρεις βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, δεν προσήλθαν στον χώρο της συνεδρίας στο παλιό κτίριο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα της σύσκεψης ήταν ο έλεγχος συμμόρφωσης και ορθότητας των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων, των βουλευτών που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα. 

Σε δηλώσεις στη Βουλή, η Πρόεδρος του σώματος εξήγησε αρχικά το λόγο της σημερινής αναβολής της συνεδρίας λέγοντας πως δυστυχώς εξαιτίας κάποιου κωλύματος κάποιοι Βουλευτές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην Επιτροπή και συνεπώς η συνεδρία θα επανασυγκληθεί το συντομότερο δυνατό, αν όχι αύριο, την Παρασκευή για να μπορέσει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Επιτροπή να επιτελέσει το ρόλο της.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι σημασία έχει ότι η συνεδρία θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να επικυρώσει ότι έχουν υποβληθεί τα στοιχεία και τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές για το πόθεν έσχες.

Όπως σημείωσε είναι η πρώτη φορά που έγκαιρα και όπως καθορίζονται βάσει του κανονιστικού πλαισίου, έχουν παραδοθεί τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές. Αυτό ακριβώς, εξήγησε, θα εξετάσει η Επιτροπή, ενώ από εκεί και πέρα θα ετοιμάσει η Επιτροπή συγκεκριμένες εισηγήσεις αφού τη δεδομένη στιγμή εξετάζεται στην Επιτροπή Θεσμών η βελτίωση του πλαισίου. Είπε πως το πλαίσιο όπως ισχύει και έχει ψηφιστεί από το 2004 είναι ελλιπές και θα πρέπει να αυστηροποιηθεί.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις άλλων αξιωματούχων του κράτους, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως έχει ζητήσει να της φέρουν τη λίστα, η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το συντομότερο. Σημείωσε ωστόσο πως η ανάρτηση δεν προβλέπεται με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά θα γίνει. Γι` αυτό η συγκεκριμένη πρόνοια θα πρέπει να εισαχθεί στον κανονισμό με τρόπο που να γίνεται διαδικτυακά με συγκεκριμένα πεδία για να μην παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να έχουν συμπληρώσει διαφορετικά το δελτίο απ΄ ότι κάποιοι άλλοι. Άρα, κατέληξε, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πανομοιότυπο και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά