Σάββατο 27 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έστησαν την Αννίτα στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες-Πήγε μόνο ο Τορναρίτης

  15/09/2021 12:54
Έστησαν την Αννίτα στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες-Πήγε μόνο ο Τορναρίτης

Έστησαν την Αννίτα στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες-Πήγε μόνο ο Τορναρίτης

  15/09/2021 12:54

Αλαλούμ προκλήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, αφού τρεις εκ των τεσσάρων μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες, δεν πήγαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε για τις 12 η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.  

Ειδικότερα, κι ενώ η Αννίτα Δημητρίου είχε προσκαλέσει τα τέσσερα μέλη της επιτροπής, Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαϊδη, Πανίκο Λεωνίδου και Μαρίνο Σιζόπουλο για σύσκεψη σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι τρεις βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, δεν προσήλθαν στον χώρο της συνεδρίας στο παλιό κτίριο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα της σύσκεψης ήταν ο έλεγχος συμμόρφωσης και ορθότητας των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων, των βουλευτών που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα. 

Σε δηλώσεις στη Βουλή, η Πρόεδρος του σώματος εξήγησε αρχικά το λόγο της σημερινής αναβολής της συνεδρίας λέγοντας πως δυστυχώς εξαιτίας κάποιου κωλύματος κάποιοι Βουλευτές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην Επιτροπή και συνεπώς η συνεδρία θα επανασυγκληθεί το συντομότερο δυνατό, αν όχι αύριο, την Παρασκευή για να μπορέσει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Επιτροπή να επιτελέσει το ρόλο της.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι σημασία έχει ότι η συνεδρία θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να επικυρώσει ότι έχουν υποβληθεί τα στοιχεία και τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές για το πόθεν έσχες.

Όπως σημείωσε είναι η πρώτη φορά που έγκαιρα και όπως καθορίζονται βάσει του κανονιστικού πλαισίου, έχουν παραδοθεί τα έντυπα από όλους τους Βουλευτές. Αυτό ακριβώς, εξήγησε, θα εξετάσει η Επιτροπή, ενώ από εκεί και πέρα θα ετοιμάσει η Επιτροπή συγκεκριμένες εισηγήσεις αφού τη δεδομένη στιγμή εξετάζεται στην Επιτροπή Θεσμών η βελτίωση του πλαισίου. Είπε πως το πλαίσιο όπως ισχύει και έχει ψηφιστεί από το 2004 είναι ελλιπές και θα πρέπει να αυστηροποιηθεί.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις άλλων αξιωματούχων του κράτους, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως έχει ζητήσει να της φέρουν τη λίστα, η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το συντομότερο. Σημείωσε ωστόσο πως η ανάρτηση δεν προβλέπεται με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά θα γίνει. Γι` αυτό η συγκεκριμένη πρόνοια θα πρέπει να εισαχθεί στον κανονισμό με τρόπο που να γίνεται διαδικτυακά με συγκεκριμένα πεδία για να μην παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να έχουν συμπληρώσει διαφορετικά το δελτίο απ΄ ότι κάποιοι άλλοι. Άρα, κατέληξε, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πανομοιότυπο και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας