Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για τον Θεμιστοκλέους-«Ο σεξισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία»

Έξω από τη Βουλή θα βρεθεί η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, μαζί με το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, για να διαμαρτυρηθούν για το επεισόδιο μεταξύ του Ανδρέα Θεμιστοκλέους και της Έφης Ξάνθου, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην Επιτροπή Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκ πρώτης όψεως υπόθεση κατά Θεμιστοκλέους-Στο… εδώλιο της Επ. Δεοντολογίας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση των Οικολόγων «καλούμε όλες τις γυναικείες οργανώσεις και κινήματα σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16-9-2021 και ώρα 4.00 μ.μ. έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία. Αντιδρούμε στη σεξιστική και φασιστική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Αντρέα Θεμιστοκλέους σε βάρος της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας και αναπληρώτριας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων κ. Έφης Ξάνθου».

Όπως αναφέρουν «η σεξιστική επίθεση που έγινε εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδεικνύει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση και την εξάλειψη κάθε μορφής σεξισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο στεγάζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες εναντίων του, εντούτοις δεν φαίνεται να πτοείται αλλά ούτε και να μετανιώνει για τις πράξεις και τις ενέργειές του, αντιθέτως φαίνεται να πιστεύει ότι είναι υπεράνω όλων».

Η Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων, κ. Μαρία Κολά δήλωσε πως «ο σεξισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και δη στην Βουλή των Αντιπροσώπων που θεωρείται ο ναός της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να δείχνουμε ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και δη τη διάκριση μεταξύ των φύλων, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτό συμβαίνει. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και γιατί όχι να συγκρουστούμε με ό,τι χρειαστεί, για να μην αφήσουμε το φασισμό, τις διακρίσεις και την έμφυλη καταπίεση να ριζώσει».

Σημειώνει επίσης ότι «ως γυναίκες και γυναικείες οργανώσεις, καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου να προστατεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες της Βουλής και να μην δει επιφανειακά το περιστατικό. Την καλούμε όπως και όλα τα άτομα που εναντιώνονται σε αυτές τις συμπεριφορές, να δώσουμε μαζί ένα δυνατό μήνυμα, πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση πουθενά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»