Η συμμετοχή Χρίστου στην Άμυνας, η καταδίκη για οπλοφορία και τα... μπότοξ

Με αμείωτη ένταση συνεχίσθηκε, παράλληλα με τον εμφύλιο εντός της ΕΔΕΚ, η κόντρα των Σοσιαλιστών με το ΕΛΑΜ, με αφορμή το ζήτημα που ήγειρε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, για μη συμμετοχή του Χρίστου Χρίστου στην επιτροπή Άμυνας, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στην Αθήνα.    

Μάλιστα από αέρος σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και κατήγγειλε τον Χρίστο Χρίστου για καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη με την κατηγορία της οπλοφορίας. Οι δύο αντάλλαξαν πυρά στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να αποκαλύπτει, κατά τα λεγόμενα του, ότι ο Χρίστος Χρίστου καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, ωστόσο έκανε έφεση η οποία απορρίφθηκε και ακολούθως εξαγόρασε την ποινή του. 

Πάντως από πλευράς ΕΛΑΜ, ο Χρίστος Χρίστου διέψευσε την νέα καταγγελία Σιζόπουλου και επανέφερε το θέμα με τα μπότοξ που είχε βγει στην επιφάνεια πριν χρόνια κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ. Ο Χρίστος Χρίστου κάλεσε τη Νομική Υπηρεσία να ανοίξει ξανά τον φάκελο της υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμμένει στη θέση του ο Σιζόπουλος, δεν θεωρεί λήξαν τη συμμετοχή Χρίστου στην Αμύνας

Στο μεταξύ λίγο αργότερα και οι δύο συμμετείχαν στην σύσκεψη αρχηγών της Βουλής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι δύο έλαβαν τον λόγο και κατέθεσαν ο κάθε ένας τις απόψεις τους, οι οποίες συνοδεύονταν με εκατέρωθεν καταγγελίες. Ωστόσο στη σύσκεψη δεν βγήκε άσπρος καπνός και το θέμα παραπέμφθηκε στην επιτροπή Επιλογής η οποία θα εξετάσει το θέμα συμμετοχής του κ. Χρίστου στην επιτροπή Άμυνας. 

Εξάλλου, ήδη έχει ορισθεί η πρώτη συνεδρία της επιτροπής Άμυνας για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ έχει καταρτισθεί και η ημερήσια διάταξη, στη βάση των όσων συζήτησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής με τον Αρχηγό της Ε.Φ και τον υπουργό Άμυνας, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση και σε επίπεδο υπηρεσιακών την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, όπου ιεραρχήθηκαν τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή. 

Η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το ΕΛΑΜ, στην οποία σημειώνει πως, «πολιτική διακήρυξη για «σωτηρία της ΕΔΕΚ», όπως επονομάζεται, την οποία υπογράφουν 607 μέλη, αποδεικνύει ότι ο κ. Σιζόπουλος καταποντίζεται, γι’ αυτό κάνει ύστατες προσπάθειες να γλυτώσει, στρέφοντας τα βλέμματα αλλού για να μπορέσει ο ίδιος να συσπειρωθεί εσωκομματικά, όπως είναι άλλωστε η προσφιλής του τακτική».

Έτσι επεξηγείται, συνεχίζει η ανακοίνωση, «και η στάση που τηρεί για την Επιτροπή Άμυνας.Όμως, υπολόγιζε χωρίς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Μετά από εντονότατες πιέσεις και σχετική επιστολή που απέστειλε η Παράταξή μας προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περασμένη Παρασκευή 10/9/21, επιτέλους η επιτροπή Άμυνας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη».

«Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστου, ζητούσε να αντικατασταθεί ο κ. Σιζόπουλος από Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, ενώ προς αυτόν τον σκοπό θα έπρεπε να συγκληθεί και η Επιτροπή Τηρήσεως του Κανονισμού της Βουλής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Βουλή και οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να γίνονται έρμαιο στα τερτίπια του κ. Σιζόπουλου. Η Βουλή έχει υποχρέωση και οφείλει να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της, το κύρος της και κατ’ επέκταση την ίδια την δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών