Παίρνει… καταθέσεις για το επεισόδιο Ξάνθου-Θεμιστοκλέους η Επ. Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συγκληθεί την Τρίτη και θα ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία, όπως προνοείται, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε σχέση με το περιστατικό που προέκυψε, στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, μεταξύ του βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους και της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Έφης Ξάνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καυγάς στη Βουλή, «επίθεση» Θεμιστοκλέους σε Ξάνθου-«Δαμαί είσαι ένα τίποτε»

Σε δηλώσεις της στη Λεμεσό, η κυρία Δημητρίου είπε πως «υπάρχει πλαίσιο το οποίο προνοεί το τι ακριβώς ακολουθείται», διευκρινίζοντας ότι «στην πρώτη συνάντηση, ουσιαστικά θα κληθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν, κατά πόσο υπάρχει υπόθεση, να το πούμε έτσι απλά και στη συνέχεια ακολουθείται η διαδικασία».

«Δηλαδή ακούγοντας τις απόψεις αυτών που θα κληθούν, ίσως του Προέδρου της Επιτροπής αλλά βεβαίως και του κ.Θεμιστοκλέους και της κυρίας Ξάνθου, θα μπορέσει να αποφασίσει και να δημοσιοποιήσει την απόφασή της, με τις επιλογές οι οποίες υπάρχουν στο υφιστάμενο πλαίσιο», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ρόλο… αστυνομικού η Αννίτα για την επίθεση Θεμιστοκλέους στην Ξάνθου

Ερωτηθείσα σχετικά, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως έχει λάβει, από τη ΓΔ της Βουλής, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίας και τα έχει διαβάσει, ενώ κληθείσα να απαντήσει αν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα είπε πως «και να κατέληγα δεν θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους μου να προδικάσω το αποτέλεσμα της επιτροπής δεοντολογίας». «Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εξαμελής με εξ οφίκιο μέλος την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οπότε το αποτέλεσμα θα πρέπει να ληφθεί κατόπιν συναίνεσης και πλειοψηφίας των μελών», πρόσθεσε.

Εξάλλου σε σχόλιο ότι υπάρχουν αναφορές για παρόμοια περιστατικά με τον συγκεκριμένο βουλευτή, η Αννίτα Δημητρίου είπε πως, «τη δεδομένη στιγμή η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει υπόψη της κάποια καταγγελία και είναι αυτεπάγγελτα που συγκαλείται, μετά από προσωπική μου πρωτοβουλία».

Σύμφωνα, ε τα όσα προβλέπονται, σε περίπτωση που κριθεί ότι τίθεται όντως θέμα από τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΕΛΑΜ, υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις που μπορεί να λάβει η Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή είτε προφορική, είτε γραπτή παρατήρηση, είτε να κληθεί σε δημόσια απολογία στην Ολομέλεια της Βουλής.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε η Ξάνθου κατά Θεμιστοκλέους-«Δεν είναι ευθύνη μου τα ψυχικά προβλήματα»

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα