Σιζόπουλος: Στόχος τους να χτυπηθώ προσωπικά, πού ήταν τόσα χρόνια ο Βαρνάβα;

Για όλους και για όλα, σε σχέση με τον εσωκομματικό εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τελευταίο επεισόδιο αυτό του μητρώου μελών του κόμματος, στη βάση των οποίων θα διεξαχθούν οι εκλογές στο τέλος Οκτωβρίου, μιλά ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αντιστρέφει τα πυρά του και κάνει λόγο για «σκοπιμότητες, οι οποίες αποσκοπούν στο να πλήξουν την εικόνα του κόμματος, να δημιουργήσουν μια αχρείαστη εσωστρέφεια και αν στην εκλογική διαδικασία ο Γιώργος Βαρνάβα χάσει, «να έχουν να λεν πως έχασε γιατί ήταν παραποιημένο το μητρώο».

Σε συνέντευξη του στον REPORTER ο κ. Σιζόπουλος, περιγράφει πώς είχαν τα οικονομικά του κόμματος, όταν ανέλαβε και πως έχουν σήμερα, παραδέχεται πως ήταν λάθος ο χειρισμός που έγινε από τον Γιώργο Κουττούκη, που οδήγησε στην παραίτηση του, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Βαρνάβα, για την απουσία του από το κόμμα από το 2016 και τη σημερινή επανεμφάνιση του, όπως την χαρακτηρίζει. 

Την ίδια ώρα υποδεικνύει πως τα μέλη της ΕΔΕΚ, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν θα μείνει ο ίδιος για ακόμη μια θητεία στο τιμόνι του κόμματος, υποδεικνύοντας πως ο ίδιος παραμένει στην υπηρεσία του κόμματος σταθερά και αδιάλειπτα, παραλαμβάνοντας ένα κόμμα, διαλυμένο και σήμερα έχει ένα κόμμα «με αξιοπρέπεια και με οικονομική διαχείριση διαφανή». 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μαρίνου Σιζόπουλου

Πριν σας ρωτήσω για τα εσωκομματικά. Συχνά κάνετε λόγο για τα οικονομικά του κόμματος, όταν αναλάβατε και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Μπορείτε να μας περιγράψετε τι αντιμετωπίσατε όταν αναλάβατε;

Ουσιαστικά όταν ανέλαβα την ηγεσία του κόμματος, σε ότι αφορά τα οικονομικά, μέσα από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώσαμε ότι τα χρέη του κόμματος προς δάνεια στις τράπεζες και προς προμηθευτές, ήταν 1,2 εκατομμύρια, τα πάγια σταθερά έσοδα ήταν λιγότερα από τα χίλια ευρώ το μήνα, ενώ τα πάγια λειτουργικά έξοδα του κόμματος, ήταν 32 με 33 χιλιάδες το μήνα. Και την ίδια στιγμή, ένα ποσό περίπου τριών-τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, ανάλογα με την περίοδο ήταν οι τόκοι στις τράπεζες. Υπήρχε περίπου ένα μηνιαίο έλλειμμα της τάξης των 35 χιλιάδων ευρώ τον μήνα. Μέσα από τον οικονομικό σχεδιασμό που έγινε, τον Ιανουάριο του 2020 έγινε πλήρης εξόφληση όλων των υποχρεώσεων και των δανείων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το κόμμα να έχει θετικό οικονομικό ισοζύγιο. Θα πρέπει να πω ότι ταυτόχρονα, υπήρχαν και επτά αγωγές στο Δικαστήριο για χρήματα που το κόμμα χρωστούσε σε προμηθευτές. Ανάμεσα στις αγωγές ήταν και μια από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, γιατί το κόμμα χρωστούσε 14 χιλιάδες ευρώ στο Ταμείο για εργαζόμενο στην Επαρχιακή Οργάνωση της Πάφου.

Περνώντας σε όσα σας αποδίδουν οι εσωκομματικοί σας αντίπαλοι. Το θέμα με το μητρώο έκλεισε οριστικά; Πάτε στις εκλογές με αυτό του 2017 και την επικαιροποίηση που έγινε;

Αυτή ήταν η απόφαση που έλαβε η κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 30 Ιουνίου και πραγματικά είναι με έκπληξη τα όσα ακούω να βγαίνουν στη δημοσιότητα ή να παρουσιάζονται με την μορφή των δηλώσεων ή ενδεχομένως και των επικρίσεων. Οποιοσδήποτε είχε το δικαίωμα κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, να θέσει υπό αμφισβήτηση το σημερινό μητρώο. Κανένας δεν το έπραξε. Δύο μήνες μετά την απόφαση, τι είναι αυτό που άλλαξε και ξαφνικά ξεκίνησε μια διαδικασία αμφισβήτησης του μητρώου; Το μητρώο το ανέλαβε η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων, έχει γίνει πλήρης έλεγχος, γιατί όσοι αφαιρέθηκαν με την επικαιροποίηση, υπάρχουν τα στοιχεία γιατί αφαιρέθηκαν και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις και αν αυτές οι διευκρινίσεις δεν τους ικανοποιούσαν, θα μπορούσαν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις ή τοποθετήσεις.

Στην ουσία ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν το θέμα ως παραποιημένο το μητρώο είναι για σκοπούς καθαρά εντυπώσεων. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι, γιατί εμείς πρέπει να εμπιστευθούμε ότι το μητρώο που κρατούν κάποιοι δεν είναι εκείνο παραποιημένο.

Υπάρχει η ιδιαίτερη βαριά κατηγορία που σας αποδίδουν ότι με πλαστογραφία προστέθηκαν περίπου 500 μέλη στο μητρώο χωρίς να τους εγκρίνει κανένα όργανο του κόμματος. Πώς απαντάτε;

Στη βάση ποιων στοιχείων το λένε αυτό; Στη βάση πιθανών ενός παραποιημένου μητρώου που κατέχουν αυτοί; Γιατί δεν ήρθαν εντός του κόμματος, να καταθέσουν τα στοιχεία και να γίνει ένας έλεγχος και γιατί επέλεξαν να το δημοσιοποιήσουν, χωρίς καμία συνεννόηση με το κόμμα; Γιατί πρέπει να θεωρηθεί ότι το παραποιημένο, είναι το μητρώο που εμείς παραδώσαμε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων και δεν είναι παραποιημένο το μητρώο που αυτοί κατέχουν.

Γιατί στην όλη διαδικασία, επιτρέψετε μου να πω, ότι έχουν κατ΄ επανάληψη ορισμένοι συλληφθεί να μην λένε την αλήθεια. Και μάλιστα σε διαφορετικές περιπτώσεις να πέφτουν σε αντιφάσεις και να δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις ως προς το μητρώο το οποίο κατέχουν. Άρα αν κάποιος σήμερα νομιμοποιείται να επικρίνει κάποιους, είμαστε εμείς για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα δήθεν μητρώα που κατέχουν, που δεν είναι ελεγμένα, δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμα, δεν γνωρίζουμε αν έγιναν οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτά και να ζητούν να το συγκρίνουμε με αυτό που παραδώσαμε εμείς στην Επιτροπή. Και μάλιστα παρουσιάζουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του μητρώου. Ένα μητρώο του 2017 όπου στην ουσία δεν δικαιολογούν από που το παρέλαβαν και εκφράζουν τρεις διαφορετικές εκδοχές για το πώς έφτασε στα χέρια τους.

Η απόφαση είναι ομόφωνη από την Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου, με το μητρώο που παραδόθηκε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων. Εξάλλου τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σήμερα διαμαρτύρονται στις 30 Ιουνίου ψήφισαν ομόφωνα αυτή την απόφαση. Όταν τον Αύγουστο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ  υπέγραψε την παράδοση του στην Επιτροπή, γιατί δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση;

Επίσης, πώς απαντάτε στις κατηγορίες κάποιων μελών της Κεντρικής Επιτροπής ότι με παρέμβαση σας κάποια μέλη που αρχικά ζητούσαν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για το θέμα του μητρώου, τελικά τις απέσυραν;

Όταν έπιασα τον κατάλογο με τα ονόματα και επειδή αυτό που ζητούσαν ήταν να πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και να αναιρέσουμε την απόφαση της 30ης Ιουνίου, εγώ επικοινώνησα με κάποια από τα ονόματα που υπογράφαν και τα ρώτησα. «Είστε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ψηφίσατε να δοθεί αυτό το μητρώο ομόφωνα και σήμερα μου ζητάτε να συγκαλέσω έκτακτη Κεντρική Επιτροπή, για να αλλάξουμε την απόφαση και να πάμε με ένα μητρώο του 2017 που δεν ξέρουμε ακριβώς αυτή τη στιγμή τι περιλαμβάνει και τι όχ;» Τότε πήρα την απάντηση πως η ενημέρωση που έλαβαν για να υπογράψουν υπέρ της σύγκλησης της ΚΕ ήταν διαφορετική. Τους είπαν πως ήθελαν Κεντρική Επιτροπή για να μην υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά το μητρώο. Συγκάλεσα έκτακτο Πολιτικό Γραφείο, γιατί με βάση το καταστατικό τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, μπορεί να τη ζητήσει ή το Πολιτικό Γραφείο ή το ένα τρίτο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. 

Εγώ όφειλα να επικοινωνήσω με ορισμένα άτομα για να τα ενημερώσω και να τα ρωτήσω με πιο σκεπτικό υπέγραψαν και πώς τους έγινε η ενημέρωση. Οι άνθρωποι αφαίρεσαν το όνομα τους γιατί αντιλήφθηκαν ότι στην ουσία εξαπατηθήκαν. Και ένα ερώτημα που τίθεται, αφού ήθελαν έκτακτη συνεδρία της ΚΕ, γιατί δεν ήρθαν πρώτα στον πρόεδρο του κόμματος να συγκαλέσει το Πολιτικό Γραφείο κι αν εγώ αρνούμουν να πάνε και να πάρουν υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και πήγαν κατευθείαν στα μέλη παρακάμπτοντας τις διαδικασίες;. 

Τότε γιατί σας κατηγορούν;

Όλα αυτά είναι μια σειρά από σκοπιμότητες οι οποίες αποσκοπούν στο να πλήξουν την εικόνα του κόμματος να δημιουργήσουν μια αχρείαστη εσωστρέφεια και αν στην εκλογική διαδικασία ο Γιώργος Βαρνάβα χάσει, να έχουν να λεν πως έχασε γιατί ήταν παραποιημένο το μητρώο. Δεν έχω καμία ανάγκη να παραποιήσω το μητρώο του κόμματος. 

Θα σας δώσω και παραδείγματα για τις ενστάσεις που έκαναν. Όταν από το τηλεφωνικό μέτρο, πριν από τις βουλευτικές, επικοινωνήσαν με γονείς υποψήφιας που κατέβηκε με άλλο κόμμα, τους απάντησαν, «εμάς να μην μας ξαναενοχλήσετε, διαγράψετε μας από το μητρώο, εμείς από την ώρα που η κόρη μας είναι υποψήφια σε άλλο κόμμα την ακολουθούμε». Με βάση τη Νομοθεσία, τα άτομα αυτά αφαιρούνται από το μητρώο. Γιατί εάν επικοινωνήσουμε ξανά μαζί τους και στη συνέχεια μας κάνουν καταγγελία στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων θα πληρώσουμε πρόστιμο. Όπως έτυχε να πληρώσουμε πρόστιμο τεσσερισήμισι χιλιάδες ευρώ γιατί κάποια από τα μέλη που επικοινωνήσαμε μαζί τους, μας έκαναν καταγγελία. 

Το δεύτερο, υποτίθεται υποβλήθηκαν ενστάσεις για να δουν κάποιοι αν είναι ή όχι μέλη του κόμματος. Πέραν από το ότι οι οκτώ στις δέκα ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο, ενώ οι δύο στους δέκα δεν είχαν ιδέα για τις ενστάσεις, αφού τις έκαναν κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους. Μια από τις ενστάσεις ήταν σε άνθρωπο που απεβίωσε το 2019. Ποιος έκανε αυτή την ένσταση; Άνθρωπος που απεβίωσε το 2019, πώς έκανε ένσταση; 

Στην ουσία εδώ υπάρχουν διάφορα ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα είναι ότι επιχειρείται αυτή τη στιγμή να δημιουργηθεί μια αχρείαστη δημόσια αντιπαράθεση με βασικό στόχο να πληγεί η εικόνα του κόμματος και κυρίως να χτυπηθεί ο πρόεδρος, για να δικαιολογηθεί στη συνέχεια το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, τον εκλογών. Δεύτερο χωρίς κανένα σεβασμό προς τα συλλογικά όργανα του κόμματος, κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν τα συλλογικά όργανα.

Τρίτο, επιχειρούν να αμφισβητήσουν το μητρώο του κόμματος, για να θεωρηθεί ότι είναι παραποιημένο, με μητρώα τα οποία οι ίδιοι κατέχουν και είναι υπό αμφισβήτηση η προέλευση τους. Τέταρτο, αφού είχαν αυτά τα μητρώα, γιατί στις 30 Ιουνίου, δεν αμφισβήτησαν το μητρώο που κατατέθηκε και ψήφισαν ομόφωνα για να δοθεί στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων και θυμήθηκαν δύο μήνες μετά να συζητούμε για το μητρώο του κόμματος. 

Πάντως ως ΕΔΕΚίτη δεν σας πληγώνει η εικόνα που βγάζει προς τα έξω το κόμμα, μόνο λίγους μήνες μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της παράταξης, του Βάσου Λυσσαρίδη;

Σαφώς και με πληγώνει. Για αυτό βλέπεις ότι απέφυγα να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση. Απέφυγα να κάνω δηλώσεις. Αποφεύγω να απαντώ στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ως ένα σημείο, είμαι υποχρεωμένος να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Τη βασική ευθύνη την έχουν αυτή που άνοιξαν αχρείαστα αυτή τη διαδικασία. Γιατί κάποιοι θυμήθηκαν το μητρώο μελών όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κατάχρηση, ή υπεξαίρεση από τον Γραμματέα Οικονομικών, πέραν από το λάθος που έγινε σε σχέση με τις επιταγές, παρά το γεγονός ότι το κόμμα, με βάση τα επίσημα έγγραφα του χρωστά λεφτά, τα οποία μπορούσε να διεκδικήσει. 

Μιας και ανοίξατε το θέμα του Οικονομικού Διευθυντή, από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνει κανείς πως ο κ. Κουττούκης έβαλε πλάτες σε δύσκολους καιρούς που το κόμμα είχε οικονομικό πρόβλημα. Έτσι είναι τα πράγματα; Οι επιταγές αυτές ήταν για να ξεπληρωθεί κάποια από τα χρήματα που έβαλε στο κόμμα ο κ. Κουττούκης;

Έβαλε και ο κ. Κουττούκης πλάτες, έβαλε και ο Μαρίνος ο Σιζόπουλος πλάτες, όταν αυτοί δεν έβαζαν πλάτες και απουσίαζαν από το κόμμα. Οι επιταγές δεν ήταν για να ξεπληρωθούν τα λεφτά που έβαλε, αφού τα επέστρεψε πίσω. Κι αν ήθελε να κάνει υπεξαίρεση θα την έκανε μέσα από επιταγές, που θα κατατίθεντο στον λογιστή του κόμματος, στον έφορο πολιτικών κομμάτων και στον Γενικό Ελεγκτή; Και μάλιστα αυτές οι επιταγές εκδόθηκαν μετά από ενημέρωση που έγινε στον λογιστή του γραφείου που διαχειρίζεται τα οικονομικά του κόμματος. 

Μου λένε γιατί δεν πήρε απόφαση Πολιτικού Γραφείου; Σωστά. Θα μπορούσε να πάρει απόφαση Πολιτικού Γραφείου, δεν το έκανε. Αλλά πραγματικά αυτό που θέλω να ρωτήσω, όταν το κόμμα πήγαινε στο Δικαστήριο γιατί χρωστούσε πενήντα χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτή, αυτοί όλοι έβαζαν πλάτες για να καλυφθεί αυτό το ποσό για να μην διασύρουμε το κόμμα στα δικαστήρια; Όχι, απείχαν όλοι. Ένας από αυτούς που έβαλε πλάτες όμως και έδειξα τα έγγραφα στο Πολιτικό Γραφείο, ήταν ο Γιώργος Κουττούκης. 

Σε σχέση με τις εκλογές είστε αισιόδοξος ότι την 1η Νοεμβρίου θα είστε για άλλη μια θητεία ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ;

Αυτό θα το αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος, όχι εγώ. Εγώ προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κόμμα από το 1973. Και εγώ έχασα εκλογικές αναμετρήσεις. Έκανα οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση ή αποστασιοπήθηκα από το κόμμα; Και σας παραπέμπω σε συνέντευξη μου την επομένη των βουλευτικών του 2011, που δεν εκλέγηκα βουλευτής και μόνο εγώ ξέρω τι πόλεμο δέχθηκα για να μην εκλεγώ. Το 2001 έχασα την εκλογή μου στις τελευταίες δύο κάλπες με αδιαφανείς διαδικασίες, για 27 ψήφους. Βγήκα να πω κάτι; Βγήκα να διαμαρτυρηθώ, βγήκα να κάνω προσφυγή, όπως έκανε ο Παπαδάκης γιατί έχασε από τον Βαρνάβα; Ξαφνικά αυτοί όλα τα θυμούνται τώρα. Είμαι στην υπηρεσία του κόμματος σταθερά και αδιάλειπτα. Εγώ παρέλαβα ένα κόμμα, διαλυμένο και σήμερα έχω ένα κόμμα με αξιοπρέπεια και με οικονομική διαχείριση διαφανή. 

Κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας σας δηλώσατε ότι εάν παραμείνετε στην ηγεσία του κόμματος, η ΕΔΕΚ το 2023 δεν θα είναι στην αντιπολίτευση. Για να λέτε κάτι τέτοιο σημαίνει πως ήδη έχετε κάνει κάποιες επαφές και έχει επέλθει κάποιου είδους συνεννόηση με άλλα κόμματα; Γίνονται σχετικές διεργασίες;

Δεν έχουν γίνει επαφές με άλλα κόμματα, όμως την ίδια στιγμή, έχουμε τους δικούς μας στρατηγικούς σχεδιασμούς, που θα μας βοηθήσουν, κάτω από ορισμένες συνθήκες να υλοποιήσουμε αυτό τον στόχο. 

Περνώντας στο Κυπριακό, θέλω να εστιάσω σε κάτι που συχνά επαναλαμβάνετε και έχει να κάνει με τον τρόπο που έλαβε το διαβατήριο ο Ερσίν Τατάρ. Έχετε κάποια στοιχεία στην κατοχή σας για το συγκεκριμένο θέμα; 

Όχι δεν έχω στοιχεία και για αυτό το λόγο ζητώ επισταμένα να γίνει έρευνα. Γιατί αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα είναι πως ο κ. Τατάρ, δεν υπέγραψε τη σχετική αίτηση για να πάρει διαβατήριο, δεύτερο ότι το πήρε από συγκεκριμένους Ελληνοκύπριους συνδικαλιστές που του το μετέφεραν. Ποιοι είναι αυτοί οι συνδικαλιστές και ποιος είναι ο υπουργός που το υπέγραψε. Εγώ ζητώ να γίνει έρευνα. Και υπενθυμίζω ότι από το 2017 ως ΕΔΕΚ ζητούσαμε να κατατεθούν στοιχεία για το ποιοι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να την πολεμούν στο εξωτερικό. 

Μια ερώτηση και για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι κάπως απόλυτη και εκτός πλαισίων η θέση που εκφράσατε για κανονική διεξαγωγή των εκλογών με πενταετή θητεία; Εάν συμβεί κάτι τέτοιο πως θα συμμορφωθούμε με τις δεσμεύσεις μας έναντι της Ε.Ε.;

Η Ε.Ε. είναι παράξενο γιατί έβαλε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μόνο για την Κύπρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε εκφράσει καθαρές διαφωνίες να ταυτιστούν οι Δημοτικές Εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές. Είναι δύο εκλογικές διαδικασίες με εντελώς διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο. Αν θέλουμε όντως να μειώσουμε τις εκλογικές διαδικασίες, γιατί δεν ταυτίζουμε τις βουλευτικές με τις ευρωεκλογές, όπως εκλέγουμε τους βουλευτές του Εθνικού κοινοβουλίου να εκλέγουμε και τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου. Αντιλαμβανόμαστε όμως τις σκοπιμότητες που κρύβει αυτή η διασύνδεση.

Τέλος εμείς θέλουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη. Εκείνο που πρώτα πρέπει να γίνει είναι η συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών για να αναβαθμιστεί η ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και να μειωθεί το κόστος και έχουμε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο ενοποίησης των δήμων που επίσης κρύβουν σκοπιμότητες, τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών διαμερισμάτων αλλά και το εκλογικό σύστημα που ακολουθείται. Δεν μου έχει απαντήσει κανένας στο ερώτημα, γιατί μπορούν να ενωθούν οι δήμοι Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου και Έγκωμης και δεν μπορούν να ενωθούν οι δήμοι Παραλιμνίου με Δερύνειας, ή Πολεμιδίων με Ύψωνα. Άρα λοιπόν η συνενώσεις δεν έγιναν στη βάση τι εξυπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά τι εξυπηρετεί ορισμένα κόμματα. Για αυτό δεν ενώνεται το Παραλίμνι με τη Δερύνεια. Γιατί το Παραλίμνι πρέπει να το έχει ένα κόμμα και τη Δερύνεια άλλο κόμμα. 

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα