Στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ-Δίνει ξανά εξηγήσεις για τα δύο κράτη

Για να εξηγήσει την πρότασή του για λύση δύο κρατών μεταβαίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, σε δηλώσεις του στην Σμύρνη όπου βρίσκεται για την 99η επέτειο «απελευθέρωσης» της πόλης, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι παρά την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες, η Ελλάδα και οι συνεργάτες της προσπαθούν να αυξήσουν τα όρια της υφαλοκρηπίδας. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτεί αυτό, θα προκύψουν άλλες καταστάσεις. Θα φτάσει μέχρι του να κλείσουν οι θαλάσσιες διαδρομές από την Κωνσταντινούπολη, την θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. Όταν αυξάνει τα χωρικά ύδατα ή την υφαλοκρηπίδα με αυτόν τον τρόπο, εμποδίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας εκεί».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι από το 1974 που οι μεχμετζίκ (ΣΣ: στρατιώτες) ήρθαν στην Κύπρο, «πλέον στο νησί υπάρχουν δύο κράτη» και επανέλαβε τη θέση του για μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δύο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών. «Πλέον δεν υπάρχει συνεταιρισμός κτλ. Και η Τουρκία στηρίζει αυτή την πολιτική. Δεν μπόρεσε να εξευρεθεί μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας, αλλά και αν ακόμη βρίσκονταν θα άρχιζε από την διοίκηση πλειοψηφίας – μειοψηφίας. Μια Κυπριακή Ομόσπονδη Δημοκρατία εντός της ΕΕ, θα απομακρύνονταν από την Τουρκία και τότε θα μας έπαιρναν από τα χέρια τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τα νόμιμα δικαιώματα του τ/κ λαού» πρόσθεσε.

Συνεχίζουν, είπε, τις προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους. «Στις 18 Σεπτεμβρίου μεταβαίνω στις ΗΠΑ και την Νέα Υόρκη με την ομάδα μου. Θα βρίσκονται εκεί και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ζήτησα ραντεβού με διάφορες χώρες εκεί, για να μοιραστούμε τη λύση δύο κρατών που συμφωνήσαμε με την Τουρκία» συνέχισε.

Αναφερόμενος και πάλι στο σχίσιμο της σελίδας για τον Ατατούρκ σε βιβλίο σε ε/κ σχολεία, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ήταν κάτι που «ξεπέρασε τα όρια» και δήλωσε ότι πρόκειται να καταδικάσει αυτήν την πράξη σε κάθε φόρουμ που θα βρεθεί.

Οι Τ/κ νέοι, πρόσθεσε, πρέπει να μάθουν την πραγματική ιστορία της Κύπρου, αναφερόμενος στην αλλαγή των βιβλίων ιστορίας στα κατεχόμενα που έγινε επί «πρωθυπουργίας» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πριν 20 χρόνια «όταν έπνεε αέρας ειρήνης καθώς κάποιοι ήθελαν να εφαρμόσουν το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο».

Η «γενοκτονία» – κατά την έκφρασή του - στην Κύπρο, οι «θηριωδίες» των Ε/κ, η «σφαγή» των Τούρκων και η πραγματική ιστορία διαγράφηκαν σχεδόν εντελώς και κρύφτηκαν στα βιβλία της ιστορίας, πρόσθεσε. «Στο όνομα των καλών σχέσεων με την άλλη πλευρά, έγινε προσπάθεια να κρυφτεί η πραγματική ιστορία από τα παιδιά μας» είπε.

Έχει πεποίθηση, πρόσθεσε, ότι η πραγματική ιστορία δεν αντικατοπτρίζεται στα βιβλία ιστορίας στα κατεχόμενα και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται εργασίες, όπως είπε.

Επανέλαβε επίσης την θέση του ότι το Βαρώσι άνοιξε με τρόπο που αρμόζει στο διεθνές δίκαιο και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου έχουν επισκεφθεί πέραν των 200.000 ατόμων.

Στο μεταξύ, τ/κ δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι πριν την μετάβασή του στην Νέα Υόρκη, ο Ερσίν Τατάρ θα μεταβεί στην Τουρκία όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»