Αβέρωφ: Όλοι μαζί μπορούμε και θα φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο

Το μήνυμα, αριστεροί και δεξιοί να αφήσουμε τους κομματικούς δρόμους, να ανοίξουμε πλατείες και λεωφόρους και να βλέπουμε μόνο το καλό του τόπου, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προσθέτοντας πως όλοι μαζί μπορούμε και θα φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου, στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά και στο Μουσείο Αραδίππου, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται «στο Δήμο με τον πετυχημένο Δήμαρχο που μαζί με τους συνεργάτες του και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, βλέπω και παρατηρώ ιδίοις όμμασι τη βελτίωση της».

Πρόσθεσε ότι η Αραδίππου είναι «ακόμα ένα σημείο της Κύπρου, το οποίο είναι ανοικτό εργοτάξιο που μαζί με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις εξουσίες που θα δοθούν, οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι οι τοπικές κυβερνήσεις προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας. Κοιτάζουμε για το καλύτερο του τόπου μας, για την καλύτερη Κύπρο και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης των 4 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου «για το αξιόλογο έργο που επιτελούν» και έστειλε, όπως είπε «μία νότα αισιοδοξίας προς τον Κυπριακό λαό, όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «βλέπουμε στην πλατεία της Αραδίππου τα έργα εξωραϊσμού και αναβάθμισης που γίνονται, επισκεφθήκαμε το Μουσείο και βλέπω ζήλο και αγάπη για τον τόπο και για την αναβάθμιση του Δήμου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του και πρόσθεσε πως «διαχρονικά ο κ. Νεοφύτου ανταποκρίνεται κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό οι Πρόεδροι των κομμάτων να επισκέπτονται τους Δήμους, να βλέπουν τα έργα που γίνονται, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν για να μπορούν να τα προωθήσουν μέσα από τη Βουλή και εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία είναι αναγκαία για όλους στην Κύπρο».

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με τον τρόπο που διοικείται η τοπική αυτοδιοίκηση» είπε και σημείωσε πως «συλλογικά πρέπει η Βουλή να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις γιατί είναι πολύ σημαντικές και δεν πρέπει να ληφθούν κάτω από πίεση». «Υπάρχουν οι τρόποι, να δώσουν λίγο χρόνο, αφού τώρα ωρίμασε το θέμα της μεταρρύθμισης και να γίνει» ανέφερε.

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε ακόμα ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να προχωρήσει, να γίνει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης για να προχωρήσουμε όλοι για το καλό των πολιτών».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης στα οικήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αραδίππου Ομόνοιας και Ερμή και στο κτίριο της Τοπικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ που βρίσκονται στην πλατεία Αποστόλου Λουκά και είπε πως «με την πλατεία που διαμορφώνεται, όλα γίνονται συγκοινωνούντα δοχεία. Παύει ο δρόμος που μας χωρίζει και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ας αφήσουμε του κομματικούς δρόμους, ας ανοίξουμε όλοι πλατείες και λεωφόρους, αριστεροί και δεξιοί και να βλέπουμε μόνο ένα καλό το καλό του τόπου».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά