Έτοιμος για εκλογές για μισή θητεία ο Αβέρωφ-«Ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες»

Την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να ψηφίσει υπέρ της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και να στηρίξει ενδεχόμενη επιλογή της πλειοψηφίας των κομμάτων για δημοτικές εκλογές για 2,5 χρόνια, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως δεν είναι η ώρα αν θα έχουμε 5 περισσότερες καρέκλες Δημάρχων ή το ποιος θα σκοράρει κομματικούς πόντους.  

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο Υπουργός Εσωτερικών είχε μια απόλυτα ξεκάθαρη θέση σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών, σημειώνοντας πως ο τόπος για οποιοδήποτε θέμα θέλει ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως η Κυβέρνηση έθεσε ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που παράλληλα υλοποιεί και μια άλλη μεταρρύθμιση για μείωση κατά μια τις εκλογές ούτως ώστε τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές να γίνονται την ίδια μέρα, την ίδια χρονολογία.

Είπε πως ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες απόψεις από κάποια κόμματα ότι προκρίνουν εκλογές χωρίς δογματισμούς και σημείωσε πως η Κυβέρνηση με μια σωστή και ορθολογιστική προσέγγιση είπε σήμερα στην Βουλή ότι αν θέλουν τα κόμματα εκλογές, δεν έχει πρόβλημα αυτές να είναι θητείας 2,5 χρόνων.

Όπως εξήγησε, έχουμε υποχρέωση έναντι της Ευρώπης για να πάρουμε τα 4 δις, μέχρι το 2024 να είναι σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Άρα είναι οξύμωρο να πάμε σε εκλογές, να ξανά εκλέξουμε τον Κώστα Δήμαρχο του Αγίου Δομετίου για πέντε χρόνια, όταν το 2024 θα έχουμε δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει ο Δήμος», είπε.

Ανέφερε πως είναι και οξύμωρο και παράλογο και εξωπραγματικό και είπε πως αυτό που είπε ο κ. Νουρής είναι το εξής: «Θέλετε εκλογές δεν έχω πρόβλημα να τις προκηρύξω, θα είναι για 2,5 χρόνια αλλά παράλληλα πριν τις προκηρύξω αποφασίστε. Ψηφίστε τη μεταρρύθμιση για να ξέρει ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος βγει, είτε αν είναι από Δήμο που διατηρείται με ενοποίηση κάποιων άλλων Δήμων είτε είναι ο Δήμος Αγίου Δομετίου που ξέρει ότι θα συγχωνευτεί με τον Δήμο Λευκωσίας για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου Δήμου, να ξέρει ότι θα βγει για 2,5 χρόνια για να εφαρμόσει την μεταρρύθμιση που αυτή η πολιτεία ψήφισε».

Άρα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «εμείς δηλώνουμε και σήμερα έτοιμοι και τη μεταρρύθμιση να ψηφίσουμε ακόμα και σήμερα και παράλληλα αν θέλει η πλειοψηφία και εκλογές για 2,5 χρόνια, πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα. Και την ερχόμενη Κυριακή να έχει εκλογές εμείς δηλώνουμε πανέτοιμοι. Άρα έβαλε μια ορθολογιστική πρόταση ο Υπουργός μένει με σύνεση, σωφροσύνη να τα κουβεντιάσουμε μεταξύ μας και να τελειώνει και αυτό το θέμα».

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως ο τόπος χρειάζεται να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. «Τις έχει ανάγκη ο τόπος, δεν είναι η ώρα αν θα έχουμε πέντε περισσότερες καρέκλες Δημάρχων ή λιγότερες και δεν είναι η ώρα ποιος θα σκοράρει κομματικούς πόντους. Συνεργαζόμενοι όλοι, σκοράρει ο τόπος, σκοράρει η κοινωνία», κατέληξε.

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ