Οι διακοπές της Λουτ στην Κύπρο, η αλλαγή σχεδίων και η άρνηση Τατάρ

Σε νέα τοποθέτηση σε σχέση με την πρόταση του για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε πως ενόψει και τις συνάντησης του με τον Γενικό Γραμματέα, ότι έχει να αναπτύξει ενώπιον του στην συνάντηση που θα έχουν στο τέλος του μήνα, θα το πράξει.  

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τους νέους ισχυρισμούς του Ερσίν Τατάρ, εξερχόμενος από την Αρχιεπισκοπή, ο οποίος απέρριψε τα όσα είχε προηγουμένως πει ο Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τους λόγους της μη έλευσης της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως η κυρία Λουτ, δήλωσε ξεκάθαρα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, πως η άλλη πλευρά δεν είναι έτοιμη για διάλογο και ανάλογες διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε πει σε συνέντευξη του στο Ομέγα, πως οι λόγοι που η κα. Λουτ δεν θα επισκεφθεί την Κύπρο, έχουν να κάνουν με τη σ΄ταση της άλλης πλευράς. «Νομίζω ότι η κυρία Λουτ επικοινωνεί τηλεφωνικά και διαβιβάζει τις θέσεις της στον διαπραγματευτή και ουδέποτε ηγέρθει εν λόγω θέμα. Εκείνο που αρχικά είχε προγραμματιστεί ήταν να επισκέπτετο την Κύπρο με τον σύζυγο της για διακοπές αλλά και αξιοποίηση της εδώ παρουσίας της. Εν συνεχεία ανέφερε ότι δεν θα συνδυαστεί ανάλογο ταξίδι».

«Η απάντηση από τουρκικής πλευράς ήταν ότι δεν είναι έτοιμη για διάλογο και ανάλογες διαβουλευσεις», ξεκαθάρισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε σχέση με την πρόταση για το Σύνταγμα του 1960, ο Πρόεδρος υπέδειξε πως, «ότι είχα να πω το είπα, ότι έχω να αναπτύξω στον Γενικό Γραμματέα θα το πράξω. Δεν δίστασα ποτέ να υποβάλλω προτάσεις προκειμένου να διανοιγεί ο διάδρομος για ένα δημιουργικό διάλογο», κατέληξε.

 

 

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ