Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξέσπασε η Ξάνθου κατά Θεμιστοκλέους-«Δεν είναι ευθύνη μου τα ψυχικά προβλήματα»

  08/09/2021 12:51
Ξέσπασε η Ξάνθου κατά Θεμιστοκλέους-«Δεν είναι ευθύνη μου τα ψυχικά προβλήματα»

Ξέσπασε η Ξάνθου κατά Θεμιστοκλέους-«Δεν είναι ευθύνη μου τα ψυχικά προβλήματα»

  08/09/2021 12:51

Ολοκληρώθηκε η άκρως επεισοδιακή Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, που σημαδεύτηκε από την λεκτική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς την Έφη Ξάνθου, που έλαβε το λόγο για να δώσει διευκρινίσεις για θέμα που ενέγραψε το Κίνημα Οικολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καυγάς στη Βουλή, «επίθεση» Θεμιστοκλέους σε Ξάνθου-«Δαμαί είσαι ένα τίποτε»

Ο βουλευτής της ζήτησε να βγει από την αίθουσα, αναφέροντας πως «δαμαί είσαι ένα τίποτα» και ζητώντας παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής. Ενέργεια που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου, καθώς και των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής Παιδείας, που χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αντίδρασή του.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίας, η Έφη Ξάνθου ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές, είναι απαράδεκτες και ότι ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει να σέβεται τα έδρανα και το ναό της Δημοκρατίας και να δέχεται τον αντίλογο. «Δεν είναι δική μου ευθύνη τα ψυχικά προβλήματα κάθε βουλευτή», είπε.

Σημείωσε δε πως γνωρίζει καλά την κοινοβουλευτική διαδικασία και ότι παρενέβη κατά την επανεγγραφή θεμάτων. «Ο κ. Θεμιστοκλέους φαίνεται ότι εκνευρίστηκε επειδή τα θέματα που συζητούνταν ήταν στην πλειοψηφία τους, θέματα που θέλαμε να εγγράψουμε ως Κίνημα Οικολόγων, οπόταν έθεσε θέμα, από πού και ως πού, ο κ. Θεοπέμπτου να καθορίσει την ατζέντα της Επιτροπής Παιδείας. Φαίνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει δουλειά και όχι μόνο να ανοίγει το στόμα του και να μιλά. Μπορούσε να ζητήσει να εγγραφεί και ο ίδιος. Πρόκειται για μια πάγια τακτική που συνεχίζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια», υπέδειξε η κ. Ξάνθου η οποία εξέφρασε την έκπληξή της από την αντίδραση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

«Δεν αντιλαμβάνομαι από πού προέκυψε ο θυμός, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έκανε επίθεση προς το πρόσωπό μου. Να με καλεί να βγω από την αίθουσα, ενώ δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο και να μου φωνάζει “δαμαί είσαι ένα τίποτα”… Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Θεμιστοκλέους για το πόσο με υποτιμάς, κατακρίβειαν το θεωρώ τιμή μου και να θέλει να έρθει η Πρόεδρος της Βουλής, να με διώξει από την αίθουσα», ανέφερε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, έψεξε τη συμπεριφορά Θεμιστοκλέους αναφέροντας πως «υπάρχει δεοντολογία στη Βουλή και αυτή πρέπει να ακολουθείται από όλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, να συμπεριφέρεται απρεπώς σε κανένα. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία, θα το δούμε ως Βουλή και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. 

Εξηγώντας το περιστατικό, ο κ. Σαββίδης υπέδειξε πως, καθώς το Κίνημα Οικολόγων δεν έχει βουλευτή στην επιτροπή, ζητήθηκε από την κ. Ξάνθου, επειδή ήταν πολύ γενικό ένα θέμα, να δώσει εξηγήσεις. «Ο κ. Θεμιστοκλέους αντέδρασε εκτός πλαισίων», ανέφερε ο κ. Σαββίδης.  

Ο κ. Σαββίδης έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό θα προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες προς την Πρόεδρο της Βουλής. Την ίδια ώρα, το Κίνημα Οικολόγων θα προβεί σε καταγγελία εναντίον του κ. Θεμιστοκλέους για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας. 

Επίθεση Θεμιστοκλέους σε Περδίκη

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, είχε επιτεθεί και στο παρελθόν εναντίον του τέως προέδρου των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, κατά τη διάρκεια Ολομέλειας της Βουλής, χρησιμοποιώντας υβριστική φράση. 

4003384177166153 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας