ΥΠΑΜ: Στόχος μας να είμαστε πυλώνας σταθερότητας σε Ευρώπη και ανατολική Μεσόγειο

Στόχος μας είναι να είμαστε πυλώνας σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, από τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην παλιά Λευκωσία, όπου βρέθηκε το πρωί για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στον εθνικό εναέριο χώρο με τα drones Bayraktar συνεχίζονται και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και μαζί με τις φίλιες δυνάμεις τηρείται ενήμερη, αξιολογεί όλα τα δεδομένα και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα.

«Υπάρχει μια στρατηγική συνεργασία όχι μόνο με την Αίγυπτο αλλά διπλωματικά και με άλλες χώρες, φίλιες δυνάμεις εντός κι εκτός της ΕΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για τη στήριξη του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας αλλά και των ψηφισμάτων των ΗΕ», δήλωσε ο Υπουργός.

«Παρά την πανδημία τον τελευταίο χρόνο έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με διάφορες χώρες με τις οποίες έχουμε διμερείς, τριμερείς, πολυμερείς συνεργασίες», είπε ο κ. Πετρίδης, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν νέες ασκήσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και σε άλλες χώρες.

Στόχος μας, τόνισε, «είναι να είμαστε πυλώνας σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεργαζόμενοι με διάφορες δυνάμεις εντός κι εκτός της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής».  

Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας ευχόμενος χρόνια πολλά, διαβεβαίωσε ότι «η κυπριακή πολιτεία είναι περήφανη για τις ένοπλες μας δυνάμεις».

«Γιορτάζει η μεγάλη οικογένεια των ενόπλων δυνάμενων τιμούμε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της εθνικής φρουράς, τους οπλίτες μας που μέρα και βράδυ είναι άοκνοι φρουροί της πατρίδας», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση