Τα βάζει με τον Μενέντεζ ο Τατάρ-«Κενό όνειρο να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες»

Για «κενό όνειρο» έκανε λόγο ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στη φράση του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι το όνειρό του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη φεύγει από την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξίνισαν με τις δηλώσεις Μενέντεζ στα κατεχόμενα-Αντιδράσεις Ερτουγρούρογλου και Οζερσάι

 Ο κ. Τατάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη διοίκηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, είπε ότι ο μεγαλύτερος στόχος του «ελληνοκυπριακού - ελληνικού δίδυμου» και των υποστηρικτών τους, που «συνεχίζουν τις εξοπλιστικές τους δραστηριότητες», είναι να αφαιρέσουν τις τουρκικές εγγυήσεις, που είναι «η μεγαλύτερη εγγύηση του τουρκοκυπριακού λαού» και να διώξουν τους Τούρκους στρατιώτες από την Κύπρο.

Όπως ανέφερε, αυτό είναι «ένα κενό όνειρο» που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη «καταστροφή της Κρήτης» που δεν θα συμβεί στην Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε ειρήνη σε όλο το νησί από τις 20 Ιουλίου του 1974.

Το σημαντικό τώρα, είπε, είναι να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία που θα ωφελήσει την Κύπρο και την περιοχή. Η δουλειά μας, πρόσθεσε, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κάλεσε την ε/κ πλευρά να «εγκαταλείψει τις εξοπλιστικές δραστηριότητες» και τις «συμπεριφορές που κλιμακώνουν τις εντάσεις» και να ανταποκριθεί θετικά στις «εκκλήσεις μας για συμφιλίωση», κατά την έκφρασή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του και κατά την οποία του απονεμήθηκε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ', ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε αναφέρει πως οι απειλές κατά της κυριαρχίας και του μέλλοντος της Κύπρου εξακολουθούν να υπάρχουν, σημειώνοντας τις προθέσεις του Προέδρου της Τουρκίας για δημιουργία δύο κρατών, κάτι που αντιβαίνει και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, αλλά και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέσα από τα χρόνια. «Αυτό είναι λάθος για όλους τους Κύπριους», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πετύχει πολλά για τον λαό της, σημειώνοντας ότι είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους ανθρώπους στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Επεσήμανε, ακόμα, ότι αν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι αφήνονταν μόνοι να διαπραγματευτούν τότε θα έβρισκαν τον δρόμο για την επανένωση.

Τέλος, ο κ. Μενέντεζ, ο οποίος σημείωσε ότι είναι υπέρμαχος στην προώθηση των σχέσεων των ΗΠΑ με Κύπρο και Ελλάδα, είπε ότι «η δέσμευση μου σε αυτή τη σχέση, στην Κύπρο, είναι βαθιά, μακρόχρονη και θα υπάρχει όσο είμαι Γερουσιαστής. Ο στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί από το νησί», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων