Συνεχίζει να παραχαράσσει την ιστορία ο Τατάρ-Από το 1922, στην ΕΟΚΑ και την μπότα του Αττίλα

Υπό τον τίτλο «Η Τουρκία είναι η έμπνευση και η πηγή δύναμης μας», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γκιουνές» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι η μεγάλη νίκη της Τουρκίας αντικατοπτρίστηκε στην Κύπρο και ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» κατόρθωσε να συνεχίσει την «ύπαρξή» του κατά την  διάρκεια των αγώνων του αντλώντας έμπνευση και δύναμη από αυτό τον αγώνα. 

Σε ομιλία του πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία στο πλαίσιο των εορτασμών για την 99η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» [νίκης του τουρκικού στρατού εναντίον του ελληνικού στρατού στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ  της Μικράς Ασίας το 1922], ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι η νίκη στις 30 Αυγούστου είναι μια από τις σημαντικότερες νίκες του τουρκικού έθνους, σημειώνοντας ότι στις 30 Αυγούστου είναι η απελευθέρωση από την κατοχή και ταυτόχρονα ο σημαντικότερος λίθος για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ανέφερε ακόμα ότι η επέτειος της «Ημέρας Νίκης» εορτάστηκε στα κατεχόμενα όπως και στην Τουρκία, ο Τατάρ υπογράμμισε ότι αυτή η νίκη είναι αρκετά σημαντική για τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Το τουρκικό έθνος βροντοφώναξε σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας θάρρος και αυτοθυσία, ότι πότε δεν θα αποδεχτεί να υποδουλωθεί και ότι πότε δεν θα είναι υπό το ζυγό οποιασδήποτε ξένης δύναμης, ανέφερε ο Τατάρ.

Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ακόμα ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» κατάφερε να καταστείλει τις επιθέσεις που δέχθηκε από την ΕΟΚΑ, τις συμμορίες και τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με τα δικαιώματα που εξασφάλισε στις συμφωνίες του 1960 και τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι μετά που πάτησαν οι Τούρκοι στρατιώτες το πόδι τους στο νησί, το 1974, ο τουρκοκυπριακός «λαός» προσπαθεί να συνεχίσει την ύπαρξη του, ως ένα ξεχωριστό κράτος, ως ένας «λαός», που ζει κυρίαρχα, ελεύθερα και ανεξάρτητα και προσπαθεί εντός αυτής της αντίληψης για επίτευξη μιας τελικής λύσης στο νησί.

Υποστηρίζοντας ότι μετά από τόσα παιγνίδια και σκευωρίες, που παρουσιάστηκαν στις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται εδώ και χρόνια, μετά από τόσες αυτοθυσίες του τουρκοκυπριακού «λαού», ο Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσουν με την στήριξη της Τουρκίας να κηρύσσουν στον κόσμο ότι αντί για λύση στη βάση της ομοσπονδίας, μόνο με μια νέα πολιτική, με μια νέα αντίληψη, θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο, με τη συνεργασία δύο χωριστών, κυρίαρχων, ανεξάρτητων κρατών, που ζουν το ένα δίπλα από το άλλο, ξέροντας να λένε πια «σταματάτε» τα παιγνίδια που παίζονται για τους αποκόψουν τους δεσμούς τους με την Τουρκία και για να τους παρασύρουν πάλι στην απομόνωση και σε επικίνδυνες διαδικασίες.

Σημειώνοντας ότι συνεχίζουν το δρόμο τους με τις ευχές και τη δύναμη της Τουρκίας, ο Τατάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που εξασφαλίζουν την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων στο νησί, ποτέ δεν θα τους αφήσουν μόνους και οι εγγυήσεις πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια αντίληψη. «Μια συμφωνία στην Κύπρο θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με συνεργασία δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών», είπε ο κ. Τατάρ.

Δειτε Επισης

Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ξεδίπλωσαν το πλάνο της πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους Ιωάννου, Βαφεάδης και Παναγιώτου στη Βουλή
Τον ηγετικό ρόλο της Κύπρου στα θέματα ωκεανών εξήρε η ΓΓ της Κοινοπολιτείας
Νέες καταγγελίες για μετακινήσεις ψηφοφόρων-«Υπέδειξαν ως διαμονή δημαρχείο, κολυμβητήριο και αποθήκες»