Ρίχνει τους τόνους για τα 14 διαβατήρια Τ/κ ο Αβέρωφ-«Η απόφαση λήφθηκε, τελεία»

Ρίχνει τους τόνους για την ανάκληση των δεκατεσσάρων διαβατηρίων από Τουρκοκύπριους, που αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα η Κυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «η απόφαση λήφθηκε, τελεία».

Στο περιθώριο επισκέψεις του στο Δάλι και κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των διαβατηρίων, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε αρχικά πως, «όπως είπε και χθες η κυβέρνηση, είναι μια απόφαση που στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα συμβολισμού. Την ώρα που ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους να πάρουν μέτρα ήταν μια απόφαση που στέλνει το δικό της μήνυμα. Πάρθηκε η απόφαση, γι΄ εμάς το θέμα είναι λήξαν. Από την άλλη δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτή η απόφαση, μια απόφαση συμβολισμού όπως την εξήγησε και η κυβέρνηση, θα οδηγήσει είτε στην επίλυση του Κυπριακού είτε στην άρση των απαράδεκτων ενεργειών του Τατάρ και της Άγκυρας. Είναι μέσα από το διάλογο που η δική μας πλευρά επιθυμεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα λύσουμε το Κυπριακό».

Σε παρατήρηση ότι επί του παρόντος βλέπουμε ανταλλαγή δηλώσεων και αντιδηλώσεων, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «η ουσία είναι να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να μπούμε στον διάλογο για επίλυση του κυπριακού. Όχι να μετατοπίσουμε το θέμα της συζήτησης του Κυπριακού σε ένα καυγά για 14 διαβατήρια. Η απόφαση λήφθηκε, τελεία».

Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στην άφιξη της Λουτ στην Κύπρο είπε, «είστε σίγουροι ότι θα ΄ρθει; Δεν ξέρω, όταν θα ΄ρθει θα σχολιάσουμε αυτά που θα ακούσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ