Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη-«Ενισχύει το αδιέξοδο στο Κυπριακό...»

  26/08/2021 12:36
Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη-«Ενισχύει το αδιέξοδο στο Κυπριακό...»

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη-«Ενισχύει το αδιέξοδο στο Κυπριακό...»

  26/08/2021 12:36

Νέα πυρά κατά του Προέδρου εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, σε σχέση με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με ανάκληση διαβατηρίων από δεκατέσσερις «αξιωματούχους» τους ψευδοκράτος, με το κόμμα της Αριστεράς να υποδεικνύει πως ο Νίκος Αναστασιάδης αντί «να επικεντρώνεται στην στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επιδίδεται σε ένα παιχνίδι δηλώσεων και εντυπώσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ».

Σε δηλώσεις του το μέλος τους πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου, ανέφερε ότι «μ’ αυτό τον τρόπο ο Ν. Αναστασιάδης το μόνο που πετυχαίνει είναι την ενίσχυση του αδιεξόδου στο Κυπριακό, γεγονός το οποίο αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της διχοτομικής πολιτικής της Τουρκίας».

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι δηλώσεις δε του Προέδρου για επιστροφή στην εφαρμογή του Συντάγματος του ’60 δύο πράγματα εξυπηρετούν:

α) Τη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει διεθνώς σχετικά με τη βούλησή του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 και επίτευξη λύσης επανένωσης.

β) Την εγκατάλειψη της συμφωνημένης βάσης λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, γεγονός που απευθείας οδηγεί στην οριστική διχοτόμηση με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για την Κύπρο και τον λαό μας.

Η πολιτική δεν κρίνεται από τις προθέσεις, τις δηλώσεις και τις εξαγγελίες. Κρίνεται από τα αποτελέσματά της. Κι αυτό που καταγράφεται επί ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, είναι η συνεχής διολίσθηση προς την οριστική διχοτόμηση και μάλιστα με τον διεθνή παράγοντα να θεωρεί συνυπεύθυνο τον Νίκο Αναστασιάδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας