Αντιστρέφει τα πυρά στον Αναστασιάδη ο Ακιντζί-«Διαστρεβλώνει την αλήθεια»

Δεν υπάρχει στην συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν κάποιο στοιχείο με το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μπορεί να δικαιολογήσει «τη δική του λανθασμένη πολιτική», αναφέρει ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας την γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, την Πέμπτη, με αφορμή εκείνη την συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πισωγύρισμα του 2017, η κριτική στον ΠτΔ και η τριμερής που έκαψε τον Ακιντζί

Σε ανάρτησή στα ΜΚΔ χθες, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι δεν είναι μυστικό ότι έχει διαφορετική αντίληψη στην πολιτική με αυτούς που είναι στην εξουσία στην Τουρκία «και αυτούς που έχουν διοριστεί εδώ με διάφορες παρεμβάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκάλυψη Ακιντζί-«Δεν είναι στην ατζέντα της Τουρκίας η αναγνώριση της "τδβκ"»

Αυτά τα θέματα συμπεριλήφθηκαν επίσης στη συνέντευξή του, πρόσθεσε, με επαρκή σαφήνεια. «Ωστόσο, πουθενά στη συνομιλία ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να βρει ούτε ένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη δική του λανθασμένη πολιτική. Και ο λόγος είναι, όπως έχω δηλώσει δεκάδες φορές, το γεγονός ότι ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που εμπόδισαν την επίτευξη αποτελεσμάτων στο Κραν Μοντάνα με τη μαξιμαλιστική του στάση, μη αποδεχόμενος την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων με όλα τα στοιχεία της».

Αυτό που συνέβη έχει πάρει τη θέση του στις σελίδες της ιστορίας, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι είναι μάταιο να προσπαθεί (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) «να διαστρεβλώσει την αλήθεια» χρησιμοποιώντας τη συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει απαντήσεις μέσω Ακιντζί ο ΠτΔ-«Διαψεύδονται τα αφηγήματα για Κραν Μοντάνα»

Υπενθυμίζεται ότι σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει πως η συνέντευξη του κ. Μουσταφά Ακιντζί στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν ήταν αρκούντως αποκαλυπτική, τόσο για τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας όσο, όμως, και για τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά.

«Την ίδια ώρα», προσθέτει ο Πρόεδρος, «με όσα δηλώνει ο κ. Ακιντζί για τη συμφωνία του Βερολίνου, καταδεικνύει πως δεν έπαψα από την επομένη, κιόλας, της αποτυχίας της Διάσκεψης για την Κύπρο το 2017, να επιδιώκω την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ούτε σκέψη για πενταμερή-Ακούει Λουτ, βλέπει ηγέτες και αποφασίζει ο Γκουτέρες

Ταυτόχρονα, τονίζει, διαψεύδονται και τα όποια αφηγήματα ήθελαν να αποδίδουν την αποτυχία στο Κραν Μοντανά και μέχρι σήμερα, στη δική μας πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα του «και την πολιτική μου βούληση να συνδράμω στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, όχι όμως με βάση τα προαπαιτούμενα που αξιώνει ο κ. Τατάρ ή η Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια