Το παίζουν θύματα και μιλούν για προπαγάνδα Φωτίου στο θέμα των αγνοουμένων οι Τούρκοι

Η «προεδρία» αντέδρασε στις δηλώσεις του Επίτροπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου και στις δηλώσεις άλλων Ελληνοκυπρίων πολιτικών σε σχέση με το θέμα των αγνοουμένων, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε γραπτή δήλωση η «προεδρία» αναφέρει ότι το θέμα των αγνοουμένων αποτελεί ένα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό θέμα, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως «προπαγανδιστικό υλικό» κατά της Τουρκίας και έγινε προσπάθεια εκμετάλλευσης του, παρά το γεγονός ότι προκάλεσε βαθιές πληγές στους δύο «λαούς» της Κύπρου.

Αναφέρεται ακόμα ότι και οι Τουρκοκύπριοι είχαν εκατοντάδες θύματα μεταξύ 1963-64 και 1974, και ότι αν και υπάρχουν πολλοί μαζικοί τάφοι Τουρκοκυπρίων στο νησί, οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί μιλούν μόνο για εξαφανίσεις Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων ενώ γίνεται και προσπάθεια συγκάλυψης της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων την περιόδου 1963-1964 και 1974.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι  η λειτουργία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), η οποία δίνει μάχη ενάντια στον χρόνο και συνεχίζει να παράγει αποτέλεσμα με τις εξαιρετικές προσπάθειες επιστημόνων και από τις δύο πλευρές θα μπορέσει να καταστεί πιο αποτελεσματική αν πείσει η ελληνοκυπριακή πλευρά τους ανθρώπους, που γνωρίζουν πληροφορίες, να μιλήσουν και να εξευρεθούν οι χώροι ταφής των αγνοουμένων όπως κάνει η "τδβκ" και η Τουρκία.

Στην ανακοίνωση τέλος η «προεδρία» καλεί τον Φώτη Φωτίου σε συνεργασία για να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι, «αντί να προβαίνει σε δηλώσεις που περιέχουν αβάσιμη προπαγάνδα χωρίς να σκέφτεται καθόλου τις οικογένειες των αγνοουμένων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής