Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μύλος για τις ατασθαλίες η ΕΔΕΚ-Διαψεύδει το κόμμα και αντεπιτίθεται ο Βαρνάβα

  09/08/2021 13:13
Μύλος για τις ατασθαλίες η ΕΔΕΚ-Διαψεύδει το κόμμα και αντεπιτίθεται ο Βαρνάβα

Μύλος για τις ατασθαλίες η ΕΔΕΚ-Διαψεύδει το κόμμα και αντεπιτίθεται ο Βαρνάβα

  09/08/2021 13:13

Πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, σε σχέση με την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΕΔΕΚ, δίνει με ανακοίνωση του ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος αποκαλύπτει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Οικονομικός Διευθυντής του κόμματος, τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθεί από τη θέση του. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Πολιτικό Γραφειο του Κινήματος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε πως μετά από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε, για να εξετάσει το θέμα υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος, αποφάσισε πως δεν αφαιρέθηκε κανένα ποσό από τα ταμεία του κόμματος και ότι δεν υπήρξε απόπειρα υπεξαίρεσης των χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν έγινε υπεξαίρεση από τα ταμεία μας»-Λήξαν το θέμα με τον Γραμματέα Οικονομικών της ΕΔΕΚ

Σε ανακοίνωση του ο Γιώργος Βαρνάβα σημειώνει πως το γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ, «εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση τύπου η οποία είναι αναληθής και διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματική απόφαση του Πολιτικού Γραφείου το οποίο συνήλθε στις 05/08/2021, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έρευνα την οποία διεξήγαγε η Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου στις 09/06/2021 για να ερευνήσει το θέμα έκδοσης κομματικών επιταγών από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος για εξυπηρέτηση προσωπικών επιχειρηματικών συμφερόντων».

Όπως σημειώνει στη συνεδρία κλήθηκε και συμμετείχε και ο ίδιος ως παρατηρητής με την ιδιότητα του ως πρώην βουλευτής.  «Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου», σημειώνει ο κ. Βαρνάβα, «παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία διορίστηκε από το Πολιτικό Γραφείο, ως έχω αναφέρει πιο πάνω. Στα ευρήματα γινόταν παραδεκτό ότι ο Οικονομικής Διευθυντής πράγματι χρησιμοποίησε κομματικές επιταγές για εξυπηρέτηση προσωπικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο Πρόεδρος του Κινήματος, όπως και κάποια μέλη του Πολιτικού Γραφείου αποδέχτηκαν την εν λόγο τοποθέτηση, προσπαθώντας όμως να παρουσιάσουν το ζήτημα ως σαν να μην συνέβη τίποτα το μεμπτό, από την στιγμή την οποία ο Οικονομικός Διευθυντής μετά από την δημοσίευση των δραστηριοτήτων του από καθημερινή εφημερίδα επέστρεψε τα χρήματα στο ταμείο του Κινήματος».

Και προσθέτει: «Σε αντίθεση άλλων συναγωνιστών οι οποίοι ήταν ξεκάθαροι,  ότι αυτό το οποίο συνέβη δεν ήταν άλλο από κλοπή κομματικών χρημάτων και μάλιστα έγκριτος νομικός και βουλευτής του Κινήματος κατέθεσε στο Πολιτικό Γραφείο γραπτώς ότι η συγκάλυψη της κλοπής των χρημάτων από τον Οικονομικό Διευθυντή,  εκ μέρους των μελών  του Πολιτικού Γραφείου, βάση  του Ποινικού  Κώδικα θεωρείται συνενοχή.  Μάλιστα, τους προέτρεψε όπως το θέμα το οποίο θα έπρεπε να συζητηθεί ήταν κατά πόσο θα έπρεπε το Πολιτικό Γραφείο άμεσα να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία».

«Μετά από την τοποθέτηση όλων των μελών του Πολιτικού Γραφείου και το γενικό συμπέρασμα ότι ο Οικονομικός Διευθυντής θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του, ο Πρόεδρος του Κινήματος έθεσε ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου την πρόταση,  όπως του δοθεί το δικαίωμα να μεταφέρει στον Οικονομικό Διευθυντή την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου,  όπως ο ίδιος υποβάλει την παραίτηση του από τα καθήκοντα του, διαφορετικά σε νέα του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο θα αποφάσιζε το ίδιο την παύση του Οικονομικού Διευθυντή. Η εισήγηση αυτή του Προέδρου έλαβε 10 ψήφους», τονίζει ο κ. Βρνάβα.

Σε σχέση με την δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε, ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου προς ψήφιση και η οποία ήταν ξεκάθαρη, ήταν όπως το Πολιτικό Γραφείο παύσει άμεσα τον Οικονομικό Διευθυντή και προχωρήσει άμεσα στην καταγγελία του στην Αστυνομία, έλαβε 7 ψήφους.

«Άρα, συμπερασματικά είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,  όταν ζητάς να παραιτηθεί από μόνος του ο Οικονομικός Διευθυντής,  είτε να τον παύσει το Πολιτικό Γραφείο, αυτό σημαίνει ενοχή, διαφορετικά δεν θα του ζητείτο«.  

Και διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν η σημερινή ανακοίνωση του Κ.Σ.ΕΔΕΚ να παραποιεί πλήρως την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και να δηλώνει το εξής: «Στην βάση των συμπερασμάτων της Επιτροπής το Πολιτικό Γραφείο επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε οικονομική απώλεια για το Κόμμα, και ούτε πρόθεση υπεξαίρεσης. Ως εκ τούτου το θέμα θεωρείται οριστικά λήξαν.»

«Φαίνεται», υποδεικνύει ο Γιώργος Βαρνάβα, «ότι ο Πρόεδρος ακόμη μια φορά δεν σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κινήματος, παραποιεί τις ίδιες τις αποφάσεις και παρόλες τις υποδείξεις ακόμη και έγκριτου νομικού του  Κινήματος, ότι η προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος σημαίνει συνενοχή, φαίνεται να προσπαθεί στην συγκάλυψη του γεγονότος που αυτό δημιουργεί πολύ περισσότερα ερωτηματικά από ότι πριν».

«Καλώ τους συναγωνιστές, μέλη του Πολιτικού Γραφείου οι οποίοι ήταν παρών να αντιδράσουν,  γιατί η σημερινή Ανακοίνωση Τύπου του Κινήματος, όχι μόνο εξευτελίζει το συλλογικό όργανο που λέγεται Πολιτικό Γραφείο, αλλά και τους ίδιους προσωπικά», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΔΕΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το προεκλογικό ρινγκ, η επανάληψη της ιστορίας και τα στρατόπεδα στην ΕΔΕΚ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας