Τετάρτη 22 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ενημέρωσε τον Βασιλιά Αμπντουλάχ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

  28/07/2021 18:52
Ενημέρωσε τον Βασιλιά Αμπντουλάχ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

Ενημέρωσε τον Βασιλιά Αμπντουλάχ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

  28/07/2021 18:52

Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ ιλ μπιν Αλ- Χουσεϊν, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας και τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στις δύο χώρες τους, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ιορδανίας, η οποία αποτελεί βασικό περιφερειακό εταίρο της Ένωσης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ιορδανό Βασιλιά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα γεγονότα που αφορούν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εκφράζοντας την ιδιαίτερη του εκτίμηση για τη σταθερή θέση αρχών της Ιορδανίας και τη στήριξη της στις προσπάθειες που καταβάλλεται για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας