Σάββατο 25 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ατάογλου: Σημαντικό το Βαρώσι για την οικονομία και τον τουρισμό

  23/07/2021 17:02
Ατάογλου: Σημαντικό το Βαρώσι για την οικονομία και τον τουρισμό

Ατάογλου: Σημαντικό το Βαρώσι για την οικονομία και τον τουρισμό

  23/07/2021 17:02

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στα κατεχόμενα και «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου είπε σε δηλώσεις του ότι η περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού είναι σημαντική για τον τουρισμό και την οικονομία της «χώρας».

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το «υπουργείο» του, ο Ατάογλου υποστήριξε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» έμεινε όρθιος έναντι των αδικιών που ζει στο νησί εδώ και χρόνια και συνεχίζει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν είπε τίποτα για τα ούτω καλούμενα εμπάργκο που επιβάλλει στον τουρκοκυπριακό «λαό» όλος ο κόσμος. 

Επιρρίπτοντας στους Ελληνοκύπριους την ευθύνη για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, ο Ατάογλου ισχυρίστηκε ότι χρειάζεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ κρατών με σεβασμό στην πολιτική ισότητα.

Αναφέροντας ότι το κλειστό Βαρώσι είναι ένα από τα θέματα στα οποία επιδεικνύει την περισσότερη ευαισθησία η Τουρκία, ο Ατάογλου εξέφρασε στήριξη στην διαδικασία που θα αρχίσει με την αποστρατικοποίηση συγκεκριμένου μέρους της περίκλειστης πόλης και σημείωσε ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την διαδικασία σε συνεργασία με τη «μητέρα πατρίδα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας