Καταδίκη της ανακοίνωσης για Βαρώσια από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία στο Η. Βασίλειο

Ως «κατάφωρη παραβίαση» των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών απορρίπτει τις ανακοινώσεις για τα Βαρώσια ο σκιώδης Υφυπουργός Ειρήνης και Αφοπλισμού του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Φάμπιαν Χάμιλτον.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, το να γίνεται μια τέτοια ανακοίνωση στην επέτειο της τουρκικής εισβολής είναι «αχρείαστα προκλητικό» και θα καταφέρει μόνο να αυξήσει τη διαίρεση στην Κύπρο.

Τονίζει επίσης την «ιστορική δέσμευση» που έχει έναντι του κυπριακού λαού το Ηνωμένο Βασίλειο ως εγγυήτρια δύναμη και ότι είναι ζωτικής σημασίας το Λονδίνο να αξιοποιήσει τη θέση επιρροής που έχει ώστε να προτρέψει την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να αποσύρει όλη τη στρατιωτική της παρουσία από την Κύπρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις προς μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Καταδικαστική δήλωση εκ μέρους της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ έχει εκδώσει και ο Πρόεδρος αυτής, Χρίστος Καραολής.

Κάνει λόγο για «απίστευτα προκλητική» εξαγγελία και κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς.

«Αν αυτά τα ψηφίσματα σημαίνουν κάτι, πρέπει να υπάρχουν ουσιώδεις συνέπειες όταν παραβιάζονται. Ως εκ τούτου, ως βρετανοκυπριακή διασπορά προτρέπουμε την ‘Παγκόσμια Βρετανία’ ως Εγγυήτρια Δύναμη, ως ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ως χώρα που κρατά την πέννα των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την Κύπρο να ηγηθεί της απάντησης της διεθνούς κοινότητας στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Βαρώσι», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καραολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»