Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν θα παραστεί στους εορτασμούς της εισβολής ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

  19/07/2021 15:52
Δεν θα παραστεί στους εορτασμούς της εισβολής ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Δεν θα παραστεί στους εορτασμούς της εισβολής ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

  19/07/2021 15:52

Ο Τουρκοκύπριος πρώην ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξη του στην «Γενί Ντουζέν» ανάφερε ότι «στις ομοσπονδίες τα δύο κράτη είναι ίσα και οι δύο κοινότητες είναι πολιτικά ίσες» σημειώνοντας ότι η ισότητα είναι εφικτή μόνο με τη λύση του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους Τουρκοκυπρίους, ο Ταλάτ επεσήμανε ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος έρχεται και επιθεωρεί τα έργα που συνεχίζονται αυτή τη στιγμή και η «πρεσβεία» της Τουρκίας ενημερώνει αναφορικά με την πορεία των προσφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Έφτασε στο ψευδοκράτος ο Ερντογάν-Τον υποδέχτηκαν ως «Πορθητή του Βαρωσιού»

«Δηλαδή βιώνεται μια κατάσταση σαν να έχει βάλει χέρι στη διοίκηση η Τουρκία», πρόσθεσε ο Ταλάτ σημειώνοντας ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος στις τελετές εορτασμού της εισβολής κατά τις οποίες «θα προκληθεί ο κόσμος και κατά πάσα πιθανότητα θα εκφραστούν πρωτόγονες πολιτικές».

Υποστηρίζοντας ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ λέει ότι ο ίδιος βρίσκεται κάτω από τις διαταγές της Τουρκίας, ο Ταλάτ ανέφερε ότι ο Τατάρ δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι του πει η Τουρκία και μάλιστα άκουσε πως είπε ακόμα και ότι «αν η Τουρκία πει ομοσπονδία, θα θέλω ομοσπονδία».

Αναφερόμενος στη δήλωση περί μπαλώματος στους Ελληνοκύπριους σε περίπτωση λύσης ομοσπονδίας, ο Ταλάτ είπε ότι «αν τώρα αναζητείται κάποιο μέρος στο οποίο είμαστε μπάλωμα, αυτό είναι η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις της Τουρκίας στις "εκλογές" «αποδυνάμωσαν και ξέγραψαν» τους Τουρκοκύπριους όσο ποτέ άλλοτε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας