Στη Θεσμών το μέλλον της ad hoc επιτροπής για ΠΕΠ-Ζήτησε προτάσεις η Αννίτα

Οι συνθέσεις τριών Ad hoc Επιτροπών της Βουλής, όπως αποφασίστηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής ανακοινώθηκαν κατά την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όσον αφορά τις Ad hoc Επιτροπές, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες συμμετέχουν η Αννίτα Δημητρίου ως Πρόεδρος ex officio, καθώς και οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ) και Γιώργος Λουκαΐδης (ΑΚΕΛ) ως τακτικά μέλη και οι Βουλευτές Πανίκος Λεωνίδου (ΔΗΚΟ) και Μαρίνος Σιζόπουλος (ΕΔΕΚ) ως αναπληρωματικά μέλη.

Στην Ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την τήρηση του Κανονισμού της Βουλής, συμμετέχουν η Αννίτα Δημητρίου ως Πρόεδρος ex officio, καθώς και οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ), Γιώργος Λουκαΐδης (ΑΚΕΛ) και Χρίστος Σενέκκης (ΔΗΚΟ).

Στην Ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής, η Αννίτα Δημητρίου ως Πρόεδρος και οι Βουλευτές Μάριος Μαυρίδης (ΔΗΣΥ), Γιώργος Λουκαΐδης (ΑΚΕΛ), Χρίστος Σενέκκης (ΔΗΚΟ), Κωστής Ευσταθίου (ΕΔΕΚ), Μαρίνος Μουσιούττας (ΔΗΠΑ), Χαράλαμπος Θεομπέμπου (Κίνημα Οικολόγων) και  Λίνος Παπαγιάννης (ΕΛΑΜ).

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στη συνέχεια σε απόφαση που λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής αναφορικά με την Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν σε δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, που συστάθηκε και λειτούργησε κατά την απελθούσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Επιλογής, οι όροι εντολής της συγκεκριμένης Επιτροπής θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης από την Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεων ενώπιον της οποίας εκκρεμεί ήδη το ευρύτερο θέμα της τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για το Πόθεν Έσχες.

Η κα. Δημητρίου σημείωσε την ανάγκη τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου, ενώ συμπλήρωσε ότι εντέλλεται η Επιτροπή Θεσμών να υποβάλει εισηγήσεις στην Ολομέλεια του Σώματος με στόχο τη νομοθετική διεύρυνση της Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες κατά τρόπο που να περιλάβει και ζητήματα που αφορούν σε ΜΕΔ των ΠΕΠ, όπως και προνομιακής μεταχείρισης στα υπό έλεγχο ΠΕΠ από το τραπεζικό σύστημα.

Η κα. Δημητρίου δήλωσε περαιτέρω ότι με την απόφαση αυτή με κανέναν τρόπο δεν καταλύεται ούτε υποβαθμίζεται ο ρόλος της Ad hoc Επιτροπής της απελθούσας Βουλής, αλλά στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου μιας ανάλογης Επιτροπής, η θεσμοθέτησή της επί μονίμου βάσεως στο πλαίσιο της ανάγκης εμπέδωσες διαφάνειας και λογοδοσίας των ΠΕΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ