Αναστασιάδης: Η επίσκεψη μου στο βρετανικό αεροπλανοφόρο υπογραμμίζει τη βούληση για σταθερότητα

Την έντονη βούληση μας να προωθήσουμε την περαιτέρω συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας και τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο υπογραμμίζει η επίσκεψη μου σήμερα  στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth , αναφέρει μέσω tweet στον προσωπικό του λογαριασμό,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το βρετανικό  αεροπλανοφόρο, που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λεμεσού από την περασμένη Πέμπτη,  στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας, Stephen Lilly,  του Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο Rob Thomson και άλλων αξιωματούχων. 

Στη διάρκεια ανταλλαγής αναμνηστικών δώρων, ο Πρόεδρος,  αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χώρων , στην προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Κύπρου με τη Μεγάλη Βρετανία και τη σημασία που δίνεται για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο μεταφέρει αυτό το διάστημα 18 υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δέκα Αμερικανικά, δέκα ελικόπτερα και 1600 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 260 Αμερικανοί πεζοναύτες. Το Βρετανικό πολεμικό πλοίο θα αναχωρήσει από την Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα.

"Η επίσκεψή μου σήμερα υπογραμμίζει την έντονη βούλησή μας να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας, και τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο" έγραψε ο Πρόεδρος στο twitter.

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»