Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής και οι διαβεβαιώσεις των νέων υπουργών

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν κι επίσημα τα δύο νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και η νέα επικοινωνιακή ομάδα της Κυβέρνησης με τη διεξαγωγή της τελετής διαβεβαίωσης τους στο Προεδρικό Μέγαρο.     

Υπενθυμίζεται ότι στο κυβερνητικό σχήμα εισέρχονται η Στέφη Δράκου που αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας που αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.  

Επίσης νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ, οι οποίοι αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το... νέο αίμα στην Κυβέρνηση, τα «θέλω» της Πινδάρου και οι επόμενοι στόχοι

Η παράδοση-παραλαβή  στο Υπουργείο Υγείας

Κ. Ιωάννου: Μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς Μεταρρυθμίσεων έχουμε αλλάξει ριζικά τον τομέα της υγείας. Ήταν ένας αγώνας ανηφορικός και δύσκολος αλλά άξιζε τον κόπο. Πιο σημαντική Μεταρρύθμιση ήταν η εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Παρά το γεγονός ότι πολλοί κινδυνολογούσαν για κατάρρευση, εδώ και δύο χρόνια ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Είναι ένα έργο ζωής και κληρονομιά για τα παιδιά μας. 

Παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε την χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων. Όλες μας οι ενέργειες στόχο είχαν να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουν ζωές. Παρά τα λάθη ως Υπουργείο Υγείας είμαστε περήφανοι γιατί ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες όσων νόσησαν. 

Η προσπάθεια σε όλο αυτό ήταν συλλογική και ευχαριστώ όλο το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας αλλά και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων. 

Απευθυνόμενος προς τον διάδοχό του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, του έδωσε μόνο μια συμβουλή: «Το ΓεΣΥ και τα μάτια σου», του είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σημείωσε πως οι Μεταρρυθμίσεις που έγιναν και η διαχείριση της πανδημίας, φέρουν την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ιωάννου. «Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες το γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έγινε. Θα συνεχίσω με το ίδιο σθένος το έργο του». 

-Η παράδοση-παραλαβή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις πρώτες της δηλώσεις η νέα υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, σημείωσε πως η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ τιμιτική για την ίδια. «Κουβαλά μαζί της και μια τεράστια ευθύνη για να ολοκληρωθούν οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες ήδη ένα μεγάλο μέρος έχει καλυφθεί από τους προκατόχους μου. Διαπίστωσα ότι δίπλα μου στέκεται μια δυνατή ομάδα από συνεργάτες. Στο σύντομο αυτό διάστημα που θα εργαστούμε μαζί με όλες τις δυνάμεις μας. Προτεραιότητα του Προέδρου όπως παρέθεσε σήμερα, είναι η υλοποίηση των Μεταρρυθμίσεων για το Σχέδιο Ανακάμψης».

Αναλαμβάνω το Υπουργείο με πολλή όρεξη και χαίρομαι που βρίσκω συνεργάτες και προσωπικό. Πρέπει να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υπουργό Άμυνας για τη στήριξη που έδωσε στο Υπουργείο αναπληρώνοντας την κ. Γιολίτη την οποία επίσης ευχαριστώ για το σημαντικό έργο που έχει κάνει στο Υπουργείο». 

Σ. Δράκου: Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον συνάδελφο μου Μιχάλη Χατζηπαντέλα όσο και για εμένα να υπηρετήσουμε δύο νευραλγικά υπουργεία. Τιμή αποτελεί και για την ομάδα επικοινωνίας που θα βρίσκεται στο Προεδρικό. Αναγνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε. Εκ μέρους του συναδέλφου υπουργού Υγείας σας μεταφέρω την αποφασιστικότητα του να αφοσιωθεί στις λειτουργίες του Υπουργείου του. 
 
 
Αναστασιάδης: Μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας θα προβώ σε ένα συνοπτικό απολογισμό αλλά και απολογισμό των δράσεων που εκκρεμούν για τους επόμενους 18 μήνες. 

Αναστασιάδης για πόρισμα ΚΕΠ: Παραδέχομαι ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη επιμέλεια από το 2013 και μετά.  Δεν θα επικαλεστώ το πόρισμα για να αποποιηθώ των ευθυνών μου.  Δεν διστάζω με παρισσία να απολογηθώ και να ζητήσω τη συγνώμη στο λαό για τα δικά μας λάθη που οδήγησε στην πολιτική οξύτητα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις και κατασυκοφάντηση εμένα του ιδίου και μελών της οικογένειας μου. Τα όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή το ΚΕΠ αποτέλεσαν για εμένα την οδυνηρότερη περίοδο κατά τη 40χρονη παρουσία μου στην πολιτική ζωή του τόπου.

-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος όπως τόνισε κατάφερε να υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τη μεγαλύτερη Μεταρρύθμιση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Μάλιστα αναφερόμενος στον απερχόμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, έκανε ειδική μνεία στο ήθος με το οποίο υπηρέτησε τη συγκεκριμένη θέση. 

-Σε σχέση με την απερχόμενη υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία αποχώρησε από την Κυβέρνηση, όταν ενημερώθηκε πως ο Πρόεδρος προσανατολίζεται για αντικατάστασή της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε πως την ευχαριστεί για τις φιλότιμες προσπάθειες της, όπως είπε χαρακτηριστικά για προώθηση των Μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη.

-Ξεκίνησε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών. Πρώτη υπογράφει η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, ακολούθησε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας

 

-Ήδη στον χώρο του Προεδρικού έχει ξεκινήσει η προσέλευση των νέων μελών της Κυβέρνησης. 

 

Η Στέφη Δράκου η οποία διαδέχεται την Έμιλυ Γιολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας που διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Ιωάννου στο Υπουργείο Υγείας

 

Ο Μάριος Πελεκάνος που αναλαμβάνει από σήμερα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου

 

Η Νιόβη Παρισσινού που αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου

 

Η Αναστασία Ανθούση η οποία αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας

Σημειώνεται ότι η τελετή διαβεβαίωσης της κας. Ανθούση θα γίνει όταν ψηφιστεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός από τη Βουλή

Ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και ο απερχόμενος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος

 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα