Στις 726,000 το… bet του ΑΚΕΛ στις εκλογές-Ποιοι έδωσαν, πόσα και πώς ξοδεύτηκαν

Την αναλυτική κατάσταση εσόδων και εξόδων του για τις βουλευτικές εκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΚΕΛ, στο οποίο όπως φαίνεται, το ταμείο είναι... μείον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H ακτινογραφία των κομμάτων στα social media και η πρωτοκαθεδρία στο Facebook

Σύμφωνα με το κόμμα, το σύνολο των εξόδων ανήλθε στις €726.825,95, ενώ τα έσοδα από εισφορές ανήλθαν στις €241.220. Συνεπώς, τα καθαρά έξοδα του κόμματος ανήλθαν στις 485 χιλιάδες ευρώ.  

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΑΚΕΛ δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε προσωπικά έξοδα, ενώ όλα τα έξοδα των εκλογών, έχουν αναληφθεί αποκλειστικά από το ταμείο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΑΚΕΛ, τα περισσότερα χρήματα ξοδεύτηκαν στο social media. Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο δόθηκαν 274 χιλιάδες ευρώ και άλλες 74 χιλιάδες για ραδιοφωνική διαφήμιση. Για outdoor διαφήμιση ξοδεύτηκαν 51 χιλιάδες, ενώ 138 χιλιάδες σπαταλήθηκαν σε παραγωγές και 85 χιλιάδες σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τέλος, μόλις χίλια ευρώ δόθηκαν σε τοπικές εφημερίδες.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, το ποσό που δόθηκε ήταν πάνω από τριάντα χιλιάδες. Στα εκτυπωτικά έξοδα σπαταλήθηκαν 39 χιλιάδες και άλλες 31 χιλιάδες για έρευνες και δημοσκοπήσεις. 

Η λίστα έδωσαν-Ποιοι έδωσαν και πόσα

Σε ότι αφορά στα έσοδα, το κόμμα έλαβε 241 χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ άλλων εκτός από εταιρείες, στα ονόματα όσων δημοσιοποιήθηκαν για εισφορές στο κόμμα κατά το 2020 είναι βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές. Ανάμεσα στα ονόματα με τις υψηλότερες εισφορές είναι αυτό του Χριστάκη Τζιοβάννη ο οποίος προσέφερε 9,451 ευρώ , η Ελένη Μαύρου 48,000, ο Τάκης Χατζηγεωργίου με 35,000, ο Γεωργίου Τ. Γεωργίου με 12,000, ο Γιώργος κ. Γεωργίου 14,500, ο Στέφανος Στεφάνου 19,000, ο Γιώργος Λουκαΐδης με 21,300, ο Νιαζί Κιζίλγιουρερ 8.400, ο Ανδρέας Πασιουρτίδης 9,900.

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα