Βάζει βέτο για συμμετοχή Χρίστου στην Επ. Άμυνας ο Σιζόπουλος-Το μπαλάκι στην Αννίτα

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο συμμετοχής του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στην Επιτροπή Άμυνας, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στον REPORTER, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως, «εγώ έχω θέσει και την ένστασή μου στην Ολομέλεια της Βουλής της περασμένη Πέμπτη, όταν τέθηκαν τα ονόματα των Επιτροπών για επικύρωση. Εγώ εξέφρασα την αντίθεσή μου, κατέθεσα ένσταση σε αυτό και με επιστολή μου στην Πρόεδρο της Βουλής που προεδρεύει της Επιτροπής Επιλογής ζήτησα να γίνει αντικατάστασή του».

Πλέον, ο κ. Σιζόπουλος εξήγησε ότι θα ζήτησε το θέμα να ξεκαθαρίσει πριν τη σύγκληση της επιτροπής.

«Έχω ζητήσει πριν τη σύγκληση της πρώτης συνεδρίας της Επιτροπής να γίνει αντικατάσταση, θεωρώ ότι δεν γίνεται να είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας ένα άτομο το οποίο δεν υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά και διετέλεσε μέλος της φρουράς του προέδρου μιας εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, δεν συγκλήθηκε ακόμα η πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας.

«Θέτουμε τον Σιζόπουλο ενώπιον των ευθυνών του αν δεν προχωρήσει σε συνεδρία»

Σε ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ, αναφέρει ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις Βουλευτικές εκλογές και την απώλεια της 4ης θέσης από το ΕΛΑΜ».

Παράλληλα αναφέρει πως «το δια ταύτα, δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος, ως εκ τούτου το αίτημα του κ. Σιζόπουλου είναι άνευ αντικειμένου και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να εξαιρέσει τον οποιονδήποτε από την επιτροπή Άμυνας. Πόσο μάλλον, του κ. Χρίστου που έχει καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα ιατρικά πιστοποιητικά νόμιμης απαλλαγής του Υπουργείου Άμυνας από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς,

Πέραν τούτου, αν αποφασιστεί να υπάρξουν κριτήρια για την Επιτροπή Άμυνας, τότε αντιστοίχως θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι «να εκφράσουμε και εμείς τις εντονότατες μας ανησυχίες για την συμμετοχή Βουλευτών της ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Άμυνας, ενός κόμματος που είχε άριστη σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, «αδελφό» κόμμα της ΕΔΕΚ και άτομο που είχε καταδικαστεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος για αγορές οπλικών συστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κλείνοντας, θέτουμε τον κ. Σιζόπουλο ενώπιον των ευθυνών του αν δεν προχωρήσει το συντομότερο σε συνεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς θα έχει την απόλυτη ευθύνη για σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα της άμυνας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική