Ενέκρινε τις συνθέσεις των Επιτροπών η Ολομέλεια-Πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα

Συνήλθε το απόγευμα της Πέμπτης η Ολομέλεια της Βουλής, υπό την Προεδρία του Ζαχαρία Κουλία, κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι Προεδρίες και οι κατανομές των Βουλευτών των 16 τακτικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και τη μίας ad hoc για το Δημογραφικό και ορίστηκαν τα μέλη της νέας Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας των μελών της Βουλής.

Ένταση ηγέρθη από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνο Σιζόπουλο επειδή ως αποφάσισε η Επιτροπή Επιλογής, όπως είπε, σε αυτή περιλήφθηκε Βουλευτής που δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Ενόψει της ένστασης ο κ. Κουλίας παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Επιλογής.

Η σύνθεση που αποφάσισε η Επιτροπή Επιλογής είναι, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας είναι ο Γιώργος Κάρουλας, και μέλη ο Χάρης Γεωργιάδης και Ευθύμιος Δίπλαρος από ΔΗΣΥ, Κώστας Κώστα, Γιαννάκης Γαβριήλ, Βαλεντίνος Φακοντής από ΑΚΕΛ, Ζαχαρίας Κουλίας και Παύλος Μυλωνάς από ΔΗΚΟ, Χρίστος Χρίστου από ΕΛΑΜ και Αλέκος Τρυφωνίδης από ΔΗΠΑ.

Στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των μελών της Βουλής, προεδρεύει ex officio η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με μέλη τους Νίκο Τορναρίτη και Ονούφριο Κουλλάς από τον ΔΗΣΥ, Γίωργο Λουκαϊδη και Άριστο Δαμιανού από το ΑΚΕΛ και Νικόλα Παπαδόπουλος και Πανίκος Λεωνίδου από το ΔΗΚΟ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τακτικών συνεδριών των 16 τακτικών Επιτροπών. Όταν ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο αυτό να γνωσθεί, ο κ. Κουλίας διευκρίνισε ότι αυτό θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση της Επιτροπής Επιλογής με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχει Πρόεδρο τον Χάρη Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Μάριο Μαυρίδη και μέλη τους Νίκο Τορναρίτη από ΔΗΣΥ , Γιώργο Λουκαϊδη, Άριστο Δανιανού, Γιώργο Κουκουμά από ΑΚΕΛ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Χρύση Παντελίδη από ΔΗΚΟ, Χρίστο Χρίστου από ΕΛΑΜ, Κωστή Ευσταθίου από ΕΔΕΚ, και Μάριο Καρογιάν από ΔΗΠΑ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών έχει ως Πρόεδρο τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χρύση Παντελίδη από ΔΗΚΟ, Χάρη Γεωργιάδη, Ονούφριο Κουλλά, Σάβια Ορφανίδου από ΔΗΣΥ,  Στέφανο Στεφάνου, Άριστο Δαμιανού Χρίστο Χριστοφίδη από ΑΚΕΛ,  Ανδρέα Θεμιστοκλέους από ΕΛΑΜ και Ηλία Μυριάνθους από ΕΔΕΚ. Ο Αλέκος Τριφωνίδης από τη ΔΗΠΑ θα είναι μέλος της Επιτροπής τα πρώτα δυόμιση χρόνια και για τα εναπομείναντα δυόμιση ο Σταύρος Παπαδούρης από  το Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών έχει ως Πρόεδρο τον Άριστο Δαμιανού, Αναπληρωτή Πρόεδρο την Μαρίνα Νικολάου, και μέλη τους Βαλεντίνο Φακοντή από ΑΚΕΛ,  τους Νίκο Σύκα, Κυριάκο Χατχηγιάννη Νίκο Γεωργίου από ΔΗΣΥ,  τους Πανίκο Λεωνίδου και Χρίστο Σενέκη από ΔΗΚΟ, τον Κωστή Ευσταθίου από ΕΔΕΚ, τον Μαρίνο Μουσιούττα από ΔΗΠΑ και την Αλεξάνδρα Ατταλίδου από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού έχει ως Πρόεδρο τον Παύλο Μυλωνά και Αναπληρωτή τον Χρύσανθο Σαββίδη από ΔΗΚΟ. Μέλη της είναι οι Γιώργος Κάρουλας, Μάριος Μαυρίδης, Πρόδρομος Αλαμπρίτης από ΔΗΣΥ, Χρίστος Χριστοφίδης, Ανδρέας Καυκαλιάς, Χρίστος Χριστόφιας από ΑΚΕΛ,  Ανδρέας Θεμιστοκλέους από ΕΛΑΜ, Ανδρέας Αποστόλου από ΕΔΕΚ και Αλέκος Τρυφωνίδης από ΔΗΠΑ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών έχει Πρόεδρο τον Μαρίνο Μουσιούττα της ΔΗΠΑ, Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Κώστα Κώστα του ΑΚΕΛ και άλλα μέλη τους, τους Φωτεινή Τσιρίδου, Δημήτρη Δημητρίου, Πρόδρομο Αλαμπρίτη από ΔΗΣΥ,  τους Γιαννάκη Γαβριήλ, Βαλεντίνο Φακοντή από ΑΚΕΛ, τους Χρίστο Ορφανίδη, Χρύσανθο Σαββίδη από ΔΗΚΟ, τον Ηλία Μυριάνθους από ΕΔΕΚ και τον Σταύρο Παπαδούρη από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ως Πρόεδρο τον Κυριάκο Χατζηγιάννη, Αναπληρωτή τον Ονούφριο Κουλλά και μέλη τους Νίκο Σύκα από ΔΗΣΥ, Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ και Ανδρέα Πασιουρτίδη  από ΑΚΕΛ, Πανίκο Λεωνίδου και Χρύση Παντελίδη από ΔΗΚΟ, Ηλία Μυριάνθους από ΕΔΕΚ, Μιχάλη Γιακουμή από ΔΗΠΑ και Σταύρο Παπαδούρη από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων έχει Πρόεδρο τον Γιαννάκη Γαβριήλ, Αναπληρωτή τον Ανδρέα Καυκαλιά και μέλη τους Βαλεντίνο Φακοντή από ΑΚΕΛ, Χαράλαμπο Πάζαρο, Κυριάκο Χατζηγιάννη, Νίκο Σύκα από ΔΗΣΥ, Χρίστο Ορφανίδη, Χρίστο Σενέκη από ΔΗΚΟ,  Λίνο Παπαγιάννη από ΕΛΑΜ, Ηλία Μυριάνθους από ΕΔΕΚ και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή  Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ως Πρόεδρο τον Άντρο Καυκαλιά, Αναπληρωτή τον Χρίστο Χριστόφια και μέλη τους Γιώργο Κουκουμά από ΑΚΕΛ, Ονούφριο Κουλλά, Δημήτρη Δημητρίου, Φωτεινή Τσιρίδου από ΔΗΣΥ, Πανίκο Λεωνίδου Χρίστο Σενέκη από ΔΗΚΟ, Σωτήρη Ιωάννου από ΕΛΑΜ, Ανδρέα Αποστόλου από ΕΔΕΚ, Μαρίνο Μουσιούττα από ΔΗΠΑ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών έχει Πρόεδρο τον Νίκο Τορναρίτη, Αναπληρωτή Πρόεδρο τη Φωτεινή Τσιρίδου και μέλη τους Νίκο Γεωργίου από ΔΗΣΥ, Άριστο Δαμιανού, Ανδρέα Πασιουρτίδη και Γιώργο Κουκουμά από ΑΚΕΛ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκο Λεωνίδου από ΔΗΚΟ, Σωτήρη Ιωάννου από ΕΛΑΜ, Κωστή Ευσταθίου από ΕΔΕΚ και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου από Κίνημα Οικολόγων.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ο Ευθύμιος Δίπλαρος με Αναπληρωτή του τη Σάβια Ορφανίδου και μέλη Χαράλαμπο Πάζαρο από ΔΗΣΥ, Νίκο Κέττηρο, Μαρίνα Νικολάου, Χρίστο Χριστόφια από ΑΚΕΛ,  Πανίκο Λεωνίδου και Χρύσανθο Σαββίδη από ΔΗΚΟ,  Χρίστο Χρίστου από ΕΛΑΜ, Μαρίνο Σιζόπουλο από ΕΔΕΚ, Μιχάλη Γιακουμή ΔΗΠΑ,

Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου συνεχίζει ο Ζαχαρίας Κουλίας, με Αναπληρωτή τον Χρύση Παντελίδη από ΔΗΚΟ και μέλη τους Σάβια Ορφανίδου, Ονούφριο Κουλλά, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν από ΔΗΣΥ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Ανδρέα Πασιουρτίδη Χρίστο Χριστοφίδη από ΑΚΕΛ, Ανδρέα Αποστόλου από ΕΔΕΚ, Αλέκο Τρυφωνίδη από ΔΗΠΑ και Αλεξάνδρα Ατταλίδου από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων έχει Πρόεδρο τον Νίκο Κέττηρο, τον Χρίστο Χριστοφίδη Αναπληρωτή Πρόεδρο και μέλη τους Χρίστος Χριστόφιας από ΑΚΕΛ, Νίκο Γεωργίου, Γιώργο Κάρουλλα, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν από ΔΗΣΥ, Ζαχαρία Κουλία και Χρίστο Σενέκη από ΔΗΚΟ, Σωτήρη Ιωάννου από ΕΛΑΜ, Κωστή Ευσταθίου από ΕΔΕΚ και Μιχάλη Γιακουμή από ΔΗΠΑ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος έχει Πρόεδρο τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου από τους Οικολόγους και Αναπληρωτή τον Νίκο Κέττηρο του ΑΚΕΛ και μέλη τους Σάβια Ορφανίδου, Πρόδρομο Αλαπρίτη, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν από ΔΗΣΥ, Στέφανο Στεφάνου και Μαρίνα Νικολάου από ΑΚΕΛ, Χρίστο Ορφανίδη και Χρύσανθο Σαββίδη από ΔΗΚΟ, Λίνο Παπαγιάννη ΕΛΑΜ, Μιχάλη Γιακουμή από ΔΗΠΑ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει Πρόεδρο την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Αναπληρωτή τον Γιώργο Κουκουμά και μέλη τους Χρίστο Χριστοφίδη από ΑΚΕΛ, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, Φωτεινή Τσιρίδου και Μάριο Μαυρίδη από ΔΗΣΥ,  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Παύλο Μυλωνά από ΔΗΚΟ, Αλεξάνδρα Ατταλίδου από Κίνημα Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών έχει Πρόεδρο τον Δημήτρη Δημητρίου με Αναπληρωτή τον Γιώργο Κάρουλλα, και μέλη τους Νίκο Γεωργίου από ΔΗΣΥ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Νίκο Κέττηρο από ΑΚΕΛ, Παύλο Μυλωνά και Ζαχαρία Κουλία από ΔΗΚΟ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους από ΕΛΑΜ, Μαρίνο Μουσιούττα ΔΗΠΑ και Αλεξάνδρα Ατταλίδου από Κίνημα Οικολόγων.

Η Ad Ηoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό έχει Πρόεδρο τον Λίνο Παπαγιάννη από ΕΛΑΜ και Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη και μέλη τους Ευθύμιο Δίπλαρο, Χαράλαμπο Πάζαρο από ΔΗΣΥ, Παύλο Μυλωνά και Ζαχαρία Κουλία από ΔΗΚΟ και Μαρίνο Μουσιούττα από ΔΗΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Κουλίας το τελικός κατάλογος με τις συνθέσεις των Επιτροπών θα σταλεί αύριο Παρασκευή στους Βουλευτές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μετά την ανακοίνωση των συνθέσεων των Επιτροπών αναμένεται ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα οριστούν οι πρώτες συνεδρίες τους ώστε να προβούν σε προγραμματισμό των εργασιών τους ή και να αρχίσουν να εξετάζουν νομοθετήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας