Σηκώνει το γάντι το ΑΚΕΛ για Αδάμου, επικρίνει Κυβέρνηση για διορισμό Πελεκάνου

Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπολύει το ΑΚΕΛ, σε σχέση με τον ανασχηματισμό αλλά και για τα καρφιά του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως κάποιοι με παρεμβάσεις τους, απέτρεψαν τον Αδάμο Αδάμου να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε για υπουργοποίηση του.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε χθες ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να υπηρετηθεί το Πρόγραμμα και την εικόνα του. Ενώ ισχυριζόταν ότι αναζητούσε συνεργασίες και συναινέσεις, στην πράξη αναζητούσε συνεργούς στις πολιτικές του, στο ήθος και το ύφος της διακυβέρνησής του».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ επικρίνει τον διορισμό του Μάριου Πελεκάνου, ενώ ζητά εξηγήσεις για την απόσπαση του Βίκτωρα Παπαδόπουλο στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Οι δε επιλογές του κ. Αναστασιάδη εγείρουν ερωτηματικά. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος απασχόλησε επανειλημμένα για τις ακραίες θέσεις του στο μεταναστευτικό, σε σημείο που ακόμα και το κόμμα του επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από αυτές. Ο δε διορισμός του τέως διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο Υπουργείο Εξωτερικών χρήζει απαντήσεων για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητά του».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, που επέκρινε το ΑΚΕΛ για το ζήτημα του Αδάμου Αδάμου, το κόμμα της Αριστεράς, αναφέρει ότι «η απόφαση για αποδοχή ή απόρριψης της πρότασης άνηκε αποκλειστικά στον ίδιο τον Αδάμο Αδάμου. Αυτό που υπέδειξε το ΑΚΕΛ είναι την αντίφαση που θα υπήρχε στην συμμετοχή ενός καταξιωμένου πολιτικού που υπηρέτησε για χρόνια από τα έδρανα της Αριστεράς σε μια κυβέρνηση του Συναγερμού, λέγοντας ότι τελικά όλους μάς κρίνει ο λαός».

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ