Το μήνυμα Αναστασιάδη στην Αννίτα-«Θα συντελέσεις στον παραγωγικό κοινοβουλευτικό διάλογο»

Τα συγχαρητήριά του προς την νέα Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μέσα από δημοσίευσή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Μέσα από την δημοσίευσή του της ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία, ενώ σημείωσε ότι είναι βέβαιος, ότι θα συντελέσει καθοριστικά στον παραγωγικό κοινοβουλευτικό διάλογο.

Συγκεκριμένα έγραψε, «αγαπητή Αννίτα Δημητρίου, καλή και δημιουργική θητεία. Ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και με οδηγό την αγάπη σου για την Κύπρο, έχω τη βεβαιότητα ότι θα συντελέσεις καθοριστικά στον παραγωγικό κοινοβουλευτικό διάλογο. Καλή επιτυχία».

Στην συνέχεια με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε πεπεισμένος ότι τα προσόντα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της κ. Δημητρίου «προσφέρουν τα εχέγγυα για μια καθόλα επιτυχημένη και επ’ ωφελεία των πολιτών και της κοινωνίας, Προεδρία της Βουλής». 

Όπως ανέφερε συγκερκιμένα, «συγχαίρω θερμά την κα Αννίτα Δημητρίου για την εκλογή της ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι η κα Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στην συνέχεια δήώσε πεπεισμένος ότι τα προσόντα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της κας Δημητρίου, «αλλά και τα όσα επέδειξε στον δημόσιο βίο της χώρας μας από την ενασχόληση της στα κοινά και την προϋπηρεσία της στη Βουλή, προσφέρουν τα εχέγγυα για μια καθόλα επιτυχημένη και επ’ ωφελεία των πολιτών και της κοινωνίας, Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Σημείωσε ακόμη ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων «και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ώστε μέσα σε κλίμα συνεννόησης να προωθήσουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε στη χώρα και στον λαό μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της».  

Τα συγχαρητήριά του προς την Ανίτα Δημητρίου έδωσε δημόσια και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάνοντας λόγο για μια ιστορική ημέρα. 

«Ιστορική η σημερινή μέρα» έγραψε συγκεκριμένα, ενώ συνέχιζε τονίζοντας ότι είναι ιστορική «και για την Κύπρο μας, αλλά κ για την παράταξή μας. Μια νέα γυναίκα, ικανή κοινοβουλευτικός, εργατική, με συγκρότηση κ ήθος, στην Προεδρία της Βουλής».

Τέλος τόνισε ότι, «είμαστε βέβαιοι ότι η Αννίτα Δημητρίου θα συμβολίσει τη νέα εποχή στη Βουλή. Συγχαρητήρια Αννίτα μας».

 

 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια