Νέα επίθεση Τατάρ-«Ατυχής η δήλωση Αναστασιάδη, πολιτικοποιεί τους αγνοούμενους»

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολιτικοποιεί το θέμα των αγνοουμένων και χαρακτήρισε ως ατυχή τη δήλωση του Προέδρου για τους αγνοούμενους την οποία έκανε στις 5 Ιουνίου.

Απαντώντας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε τη δήλωση του ως «ατυχή» και ισχυρίστηκε ότι το να στοχεύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις "δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό από την κλασική ελληνοκυπριακή προπαγάνδα".

«Ο στρατιώτης μας, για τον οποίο ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έκανε αβάσιμες κατηγορίες, έδωσε τις απαραίτητες άδειες στο έργο της ΔΕΑ έγκαιρα και παρείχε διευκόλυνση κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Αυτό το γεγονός φαίνεται επίσης στα αρχεία της Επιτροπή», ανέφερε ο Τατάρ.

Πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό ζήτημα, όπου οι ευαισθησίες των οικογενειών των αγνοουμένων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη, το τελευταίο πράγμα που αναμένεται να γίνει είναι να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα.

«Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, παραβίασε για άλλη μια φορά την αρχή ότι «το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί», η οποία βρίσκεται στην κορυφή του έργου της ΔΕΑ  εδώ και χρόνια. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανέκαθεν διατηρούσε την ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος στο προσκήνιο και έδειξε τη μεγαλύτερη ετοιμότητα να συνεργαστεί στον μηχανισμό που δημιουργήθηκε με τους Ελληνοκύπριους ομολόγους της», είπε.

Ο Τατάρ είπε ότι «αυτό που χρειάζεται μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μέσω του πολιτικού λόγου αλλά η συνεργασία  σε θέματα που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΑ. Ας μην εμποδίσουμε το έργο και την υπάρχουσα συνεργασία, ας το υποστηρίξουμε".

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ