Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Άντρο η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ-Κλειδώνουν αύριο οι αποφάσεις

H τάση που θέλει το ΑΚΕΛ να κατέρχεται στην πρώτη Ολομέλεια για την προεδρία της Βουλής με δικό του υποψήφιο, τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία, φαίνεται πως ήταν τελικά αυτή που επικράτησε στη σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τελεί υπό την έγκριση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με την οποία το Εκτελεστικό, αποφάσισε ομόφωνα όπως κατέλθει υποψήφιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Οι δύο σημερινές αποφάσεις των οργάνων των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ερμηνεύονται από αρκετούς ως μια ρωγμή στα θεμέλια της συνεργασίας που άτυπα είχαν συνάψει με ορίζοντα τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Πάντως, δεν αποκλείεται η στάση του ΑΚΕΛ να αναθεωρηθεί ύστερα από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, ανάλογα και με τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν εντός της Βουλής.

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν πως ο Άντρος Κυπριανού διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ο νέος πρόεδρος της Βουλής, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος θα αποχωρήσει από το πόστο του Γενικού Γραμματέα τον ερχόμενο Ιούλιο. 

Επίσημα πάντως τα στελέχη του κόμματος, επιφυλάχθηκαν για τις επίσημες αποφάσεις, μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, που τοποθετείται χρονικά το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει και αύριο Τετάρτη τις επαφές του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα δει πώς διαμορφώνεται το πεδίο και θα πάρει τις αποφάσεις του για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «στις συναντήσεις πάμε και οι επαφές γίνονται χωρίς να αποκλείουμε κανένα και χωρίς να προκρίνουμε κανένα. Είναι και η υποψηφιότητα του Άντρου Κυπριανού στο τραπέζι, που είναι ο ηγέτης του κόμματός μας, αλλά πάμε με ανοικτή ατζέντα», πρόσθεσε.

Για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής επεσήμανε πως αύριο θα συνεχίσουν τις επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ανάλογα με τις επαφές και την εξέλιξή τους, θα ληφθεί και η απόφαση, μάλλον την Πέμπτη το πρωί. Θα εξαρτηθεί πώς κινούνται τα πράγματα», επεσήμανε. Ο κ. Στεφάνου είπε πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, θα έχει συνάντηση αύριο με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, και πως επαφές γίνονται και τηλεφωνικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων