Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβεβαίωσε ανασχηματισμό, έστειλε μήνυμα απόδοσης ευθυνών για ΚΕΠ ο Πρόεδρος

  08/06/2021 12:16
Επιβεβαίωσε ανασχηματισμό, έστειλε μήνυμα απόδοσης ευθυνών για ΚΕΠ ο Πρόεδρος

Επιβεβαίωσε ανασχηματισμό, έστειλε μήνυμα απόδοσης ευθυνών για ΚΕΠ ο Πρόεδρος

  08/06/2021 12:16

Την πρόθεση του όπως καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να διερευνήσει το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ίδια ώρα που επανέλαβε πως σε σχέση με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, είναι έτοιμος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην Κυβέρνηση. 

Κληθείς να αναφερθεί στις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της Κυβέρνησης,  ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι «έχω πει και το βράδυ των εκλογών, ότι ευθύς μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, θεωρώ καθήκον, να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης, έτσι ώστε στόχος να είναι όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πώς μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν τους νέους, την Κύπρο του αύριο, τη νέα γενιά».

Ερωτηθείς σε ποια Υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλουν σε μια διευρυμένη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, υπάρχουν ευθύνες και στα Υπουργικά Συμβούλια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος. Έγινε μια, και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, των πολιτικών κομμάτων, μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε ο κ. Αναστασιάδης, «ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Για αυτό και χθες είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακατεύει την τράπουλα ο Αναστασιάδης-Αντιστάσεις κομμάτων με ορίζοντα διετίας

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας