Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείνει ο κύκλος του Ιωάννου-Η πρόκληση του ΓΕΣΥ και η διαχείριση της πανδημίας

  07/06/2021 10:51
Κλείνει ο κύκλος του Ιωάννου-Η πρόκληση του ΓΕΣΥ και η διαχείριση της πανδημίας

Κλείνει ο κύκλος του Ιωάννου-Η πρόκληση του ΓΕΣΥ και η διαχείριση της πανδημίας

  07/06/2021 10:51

Ένας κύκλος τριών χρόνων στο Υπουργείο Υγείας, ολοκληρώνεται για τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αποχωρήσει.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας την 1η Μαρτίου του 2018, μετά την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας, έχοντας ενώπιον του την μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με τις Μεταρρυθμίσεις, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Στην πορεία ωστόσο, πέραν από το ΓΕΣΥ βρέθηκε στον δρόμο του η πανδημία, με τον υπουργό Υγείας να καλείται να διαχειριστεί την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα. Αναμφίβολα, τόσο με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όσο και με τη διαχείριση της πανδημίας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για την προεδρία-Διαβουλεύσεις με κόμματα

Σε σχέση με το ΓΕΣΥ ο υπουργός Υγείας, πέτυχε την εφαρμογή της μεγαλύτερης Μεταρρύθμισης με όσο το δυνατό μικρότερα προβλήματα και τη μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας, που ήταν και το μεγάλο στοίχημα για την διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών του Συστήματος.

Αναφορικά με την πανδημία, αναμφίβολα η Κύπρος στάθηκε τυχερή, αφού η προεργασία που έγινε στο ΓΕΣΥ, ήταν από τα βασικά συστατικά στοιχεία που διασφάλισε την επιτυχημένη διαχείριση, αφού η Κύπρος κατατάσσεται στο γκρουπ των χωρών με τις μικρότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τα λιγότερα Lockdown πανευρωπαϊκά.

Μπορεί κατά καιρούς διάφοροι, αλλά κυρίως κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης να άσκησαν κριτική στις αποφάσεις του υπουργού Υγείας και των επιδημιολόγων, αλλά κανένας δεν αμφισβήτησε πως το γενικό πλαίσιο των αποφάσεων, ήταν προς την ορθή κατεύθυνσή.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, συζήτησε την πρόθεση του για να αποχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος από το έργο του υπουργού, ωστόσο συμφώνησε πως μετά από μια θυελλώδη διαδρομή τριών και κάτι ετών, ήρθε η ώρα ο κ. Ιωάννου να αποδεσμευτεί από το κρίσιμο πόστο του Υπουργού Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση Αναστασιάδη σε πρώην βουλευτή ΑΚΕΛ για υπουργοποίηση-Έρχονται αλλαγές

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας