Απαντά σε Βαρνάβα η ΕΔΕΚ-«Όλα τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή, δεν ήταν μέτοχος στη εταιρεία»

Στον πρώην Βουλευτή, Γιώργο Βαρνάβα απαντά η ΕΔΕΚ μετά από γραπτή δήλωση που εξέδωσε τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, πρέπει να απαντήσει με τεκμήρια σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγω σε διαγραφή 956,000 ευρώ από δάνειο το οποίο διατηρούσε εταιρεία στην οποία συμμετείχε ως μέτοχος.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ μιλώντας στο ΚΥΠΕ διευκρίνισε ότι όλα τα συγκεκριμένα στοιχεία «κατατέθηκαν στη Βουλή σε σύσκεψη του Προέδρου της Βουλής με τους Αρχηγούς των Κομμάτων και αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δεν ήταν μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ διευκρίνισε ακόμη σε σχέση με το  πόθεν έσχες του κ. Σιζόπουλου, ότι πρόσφερε αμισθί υπηρεσίες ως Διευθυντής εταιρείας και ως Διευθυντής ασκούσε αρμοδιότητα, η οποία δεν συνιστά περιουσιακό στοιχείο.

«Να μην αιωρείται καμία σκιά πάνω από το Κίνημα»

Ο κ. Βαρνάβα, πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο κ. Σιζόπουλος, «έχει υποχρέωση και πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια, ειλικρίνεια και τεκμηριωμένα στα ερωτήματα που πηγάζουν από δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και σε κάθε μομφή που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ώστε να μην αιωρείται καμία σκιά πάνω από το όνομα του και πάνω από το Κίνημα, διαφορετικά, παραμένει εκτεθειμένος, και αυτό επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο Κίνημα».

Στη δήλωση ο κ. Βαρνάβα αναφέρει επίσης ότι τις τελευταίες μέρες, «είδε το φως της δημοσιότητας το θέμα της διαγραφής 956,000 ευρώ από δάνειο το οποίο διατηρούσε εταιρεία στην οποία συμμετείχε ως μέτοχος ο Πρόεδρος του Κινήματος μας Μαρίνος Σιζόπουλος, διαμέσου της εταιρείας ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ»,  προσθέτοντας ότι το Κίνημα Οικολόγων προβαίνει «σε  δριμύτατες  επιθέσεις κριτικής προς τον τον Πρόεδρο του Κινήματος και δηλώνει ότι κατ’ ουδένα λόγο δεν μπορεί να τον στηρίξει για την προεδρία της Βουλής.

Ο κ. Βαρνάβα αναφέρεται στο δημοσίευμα και σε ό,τι αφορά τον Οικονομικό Διευθυντή της ΕΔΕΚ σε σχέση με επιταγές του Κινήματος και διατυπώνει τη θέση ότι ο κ. Σιζόπουλος θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα, ώστε να ελεγχθούν από εξωτερικό Ελεγκτικό Οίκο τα οικονομικά του Κινήματος, και αν διαφανεί ότι υπήρξαν οποιεσδήποτε ατασθαλίες, να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να προστατεύσει το Κίνημα.

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου