Ο Τατάρ κάλεσε στον «λαό του» να είναι ήσυχος-«Η Τουρκία είναι μαζί μας»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας «για την υποστήριξη που δίνει στην Κυπριακή υπόθεση». 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Τατάρ ανήρτησε την ανακοίνωση του ΣΕΑ για την Κύπρο και ανέφερε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα συνεχίσουν να προχωρούν μαζί.

Σε γραπτή δήλωσή του σήμερα ανέφερε ότι η ανακοίνωση του ΣΕΑ τους έδωσε δύναμη και έδειξε ότι ούτε η Κύπρος ούτε η Ανατολική Μεσόγειος είναι όπως παλιά. Χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως την ισχυρότερη χώρα της περιοχής, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η στάση και η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο Κυπριακό και η στήριξη που παρέχει στην «υπόθεσή» τους είναι πολύ σημαντική και ο κόσμος πρέπει να διαβάσει καλά το μήνυμα που δίδει η Άγκυρα με την εν λόγω απόφαση.

Ο κ. Τατάρ κάλεσε στον «λαό του» να είναι ήσυχος, αφού «η Τουρκία είναι μαζί μας» και «ποτέ δεν θα αποδεχτούμε μιαν συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση, η οποία περιέχει την άρση των εγγυήσεων της Τουρκίας, την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο και την μετατροπή του λαού μας σε μειονότητα».

«Η μόνη λύση είναι ο δρόμος της λύσης στη βάση της ύπαρξης δύο κυρίαρχων ίσων χωριστών κρατών».

Ο Τ/κ ηγέτης ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προχθεσινές του δηλώσεις για το Κυπριακό, με τις οποίες «έδειξε για άλλη μια φορά τις ιστορικές πραγματικότητες». Υπενθύμισε ότι ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους κατά το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν και θέτει το Κυπριακό ως εμπόδιο στον δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι οι Ελληνοκύπριοι παίρνουν θάρρος και δύναμη από την ΕΕ και συνεχίζουν την «αδιάλλακτη στάση» τους, καταφεύγουν σε απειλές και εκβιασμούς και προβαίνουν σε απαράδεχτες απαιτήσεις, όπως ο τερματισμός των ερευνών της Τουρκίας για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

«Αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεχτά», είπε και πρόσθεσε ότι το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα ακόμα τρέχει πίσω από το όνειρο της λύσης στη βάση της ομοσπονδίας, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δυναμιτίσει την βάση για λύση δηλώνοντας ότι «μόνη λύση είναι η ομοσπονδία και δεν είναι δυνατές άλλες επιλογές», ο κ. Τατάρ κάλεσε το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα να προσεγγίσει με ειλικρίνεια την πρόταση για λύση δύο ίσων κυρίαρχων κρατών και να εγκαταλείψει κάθε είδους, κατά τον ίδιο, προκλητική στάση, απαίτηση και δήλωση.

«Προσδοκία μας από την ΕΕ είναι να συμπεριφερθεί αμερόληπτα και δίκαια στο Κυπριακό», κατέληξε.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά