Εφτάψυχος και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού με απώλειες ο ΔΗΣΥ

Εφτάψυχος αποδείχθηκε για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση ο ΔΗΣΥ, ο οποίος κόντρα στο σε βάρος του τοξικό κλίμα που διαμόρφωσε τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση, παρέμεινε πρώτη πολιτική δύναμη και περιόρισε στο μίνιμουμ τις απώλειες που μέσα από τις δημοσκοπήσεις διαφαινόταν ότι θα μπορούσε να έχει.

Το αποτέλεσμα των σημερινών βουλευτικών εκλογών κατέδειξε πως ο ΔΗΣΥ παραμένει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην χώρα μας και πως ακόμη και μέσα στο πιο αντίξοο για το ίδιο πολιτικό περιβάλλον, διαθέτει ως κόμμα το dna που του επιτρέπει να καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σε σχέση με το 2016, όταν είχε εξασφαλίσει 30,69%, ο ΔΗΣΥ απώλεσε στις σημερινές βουλευτικές εκλογές περίπου 3%. Ωστόσο, το κλίμα μέσα στο οποίο έδωσε την μάχη των εκλογών-το οποίο μόνο ως ευοίωνο δεν φάνταζε για το ίδιο-, δίνει το δικαίωμα στην Πινδάρου να αισθάνεται πως βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη: 

Απέτυχε να πιάσει το μίνιμουμ των στόχων του-Μεγάλος χαμένος το ΑΚΕΛ

Άλλωστε, παρά τις απώλειες του, ο ΔΗΣΥ είδε την ψαλίδα που το χωρίζει από το δεύτερο ΑΚΕΛ να διατηρείται γύρω στο 5%, την ώρα που οι εκτιμήσεις/δημοσκοπήσεις άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να βρεθεί μετά από χρόνια στη δεύτερη θέση. Μια εξέλιξη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα άνοιγε τον κύκλο της αμφισβήτησης για την ηγεσία του κόμματος και θα το βύθιζε ενδεχομένως στην εσωστρέφεια, πολύ περισσότερο αν κάτι τέτοιο συνδυαζόταν με δραματική πτώση της εκλογικής του δύναμης.  

Όλα τα πιο πάνω, δηλαδή το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ άντεξε και ουσιαστικά κέρδισε τις εκλογές, επ’ ουδενί λόγο δεν διαγράφουν την καθοδική τάση που παρατηρείται στην εκλογική δύναμη του κόμματος την τελευταία δεκαετία, κάτι για το οποίο η ηγεσία της παράταξης θα πρέπει να προβληματιστεί και κατ’ επέκταση να αναζητήσει σε βάθος τα αίτια για τα οποία φαίνεται να εγκαταλείπεται από παραδοσιακούς ψηφοφόρους της.

Στοίχημα για την ηγεσία του κόμματος από αύριο, μεταξύ άλλων, είναι να διασφαλίσει εντός της νέας Βουλής τις απαραίτητες ισορροπίες που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέσα από την ψήφιση σημαντικών κυβερνητικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν και τα οποία κρίνονται ως εξόχως κρίσιμα στην προσπάθεια για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Έδωσε το στίγμα ο Αβέρωφ 

Το στίγμα αυτό έδωσε στην πρώτη του αντίδραση μετά το τελικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας σε όλους και τονίζοντας πως για το κόμμα του προέχει η συναίνεση και η ενότητα. 

Χαρακτηρίζοντας την σημερινή εκλογική διαδικασία ως την πιο δύσκολη μάχη που έδωσε ο ΔΗΣΥ από την ίδρυσή του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπογράμμισε πως «η κοινωνία αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό, αποφάσισε για το αύριο της χώρας μας με ακόμη μια φορά πρωταγωνιστή τον ΔΗΣΥ».

«Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη φορά, που αναγνώρισαν την προσπάθεια μας. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω πως η ψήφος των πολιτών αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη. Συνεχίζουμε με τα μανίκια πάνω γιατί έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έστειλε ιδιαίτερο μήνυμα στους ψηφοφόρους του κόμματος που σήμερα δεν ψήφισαν τον ΔΗΣΥ, διαμηνύοντας πως στην Πινδάρου αφουγκράζονται τα μηνύματά τους.

«Από αύριο», διαβεβαίωσε, «πιάνουμε δουλειά για να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και για να φέρουμε πίσω όσους απομακρύνθηκαν, για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ ακόμη πιο δυνατό».

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων