Στον τελευταίο γύρο του ρινγκ και η Κυβέρνηση-Αντεπιτίθεται σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Τελευταίος γύρος σύγκρουσης πριν τη μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής, με Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να ανταλλάζουν βαριές κατηγορίες, με το κλίμα να παραμένει τοξικό, μόλις λίγες ώρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, όπου οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους 56 που θα τους εκπροσωπούν για την επόμενη πενταετία στο Κοινοβούλιο.

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, απευθυνόμενοι στους πολίτες και στέλνοντας τα τελευταία τους μηνύματα στον κόσμο πριν το σφύριγμα της λήξης του προεκλογικού αγώνα, άσκησαν εκ νέου κριτική στην Κυβέρνηση, η οποία αντεπιτέθηκε για άλλη μια φορά, αντιστρέφοντας τα πυρά.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μηνύματα πριν το σφύριγμα λήξης του προεκλογικού και πρόσω ολοταχώς στην κάλπη

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι, «προς στιγμή, ακούγοντας τα όσα δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι αναφέρεται στη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ 2008-2013. Μηδενισμός και στείρα αντιπολίτευση καθοδηγούν τον κ. Άντρο Κυπριανού και το ΑΚΕΛ μέχρι την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τις Βουλευτικές Εκλογές».

Εκείνο που ο κ. Κυπριανού παραδέχεται σήμερα, συνεχίζει να αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι ότι μόνη έγνοια του ΑΚΕΛ για τις Βουλευτικές Εκλογές είναι η σύμπτυξη μετώπου για να αναρριχηθεί στην εξουσία, πρώτα στην Προεδρία της Βουλής, όπως είπε, και μετά στη διακυβέρνηση του τόπου. Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο, ασχολούνται με την επόμενη μέρα της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη θωράκιση της με ένα νέο ανθεκτικό μοντέλο για τις επόμενες γενιές, με μεταρρυθμίσεις προς όφελος του λαού και της χώρας».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «το Σχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε, αφορά περίπου 4,5 δισ ευρώ προς όφελος εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Η εφαρμογή του Σχεδίου, ήδη, έχει ξεκινήσει. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία, ώστε να μπορέσουν να εγκριθούν τα σχετικά νομοσχέδια και όχι το πώς το ΑΚΕΛ θέλει να αναρριχηθεί στην εξουσία, αντιπολιτευόμενο, ουσιαστικά, τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».  

Αντιστρέφει τα πυρά στο ΔΗΚΟ

Την ίδια ώρα, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στο ΔΗΚΟ, αναφέρει πώς, «τo ΔΗΚΟ της συντήρησης του κατεστημένου, πιστό στη γραμμή που ακολούθησε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο για τις Βουλευτικές Εκλογές, δηλαδή στην πολεμική κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά, αλλά και της Κυβέρνησης του, παραμένει στην ίδια γραμμή μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από τις Κάλπες. Αήθεις προσωπικές επιθέσεις κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του λαού, λάσπη και μηδενισμό και άκρατο λαϊκισμό».

Παράλληλα, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, «τα ίδια συστατικά οδήγησαν στην καταψήφιση του προϋπολογισμού και άλλων νομοσχεδίων υπέρ των επιχειρήσεων, για να ετοιμάσει τον δρόμο της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ. Για το ΔΗΚΟ προέχουν, αντί τα συμφέροντα του λαού, οι συμμαχίες με στόχο τις Προεδρικές Εκλογές. Για την Κυβέρνηση προέχει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Αύριο της Κύπρου και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Στη μάχη και το κυβερνών κόμμα

Στην αντεπίθεση πέρασε και το κυβερνών κόμμα το οποίο με ανακοίνωση του αναφέρει ότι, «τo ΔΗΚΟ μέχρι και την ύστατη στιγμή θέλει να επιβεβαιώσει πως η μόνη του συνεισφορά στην προεκλογική περίοδο είναι καθημερινή τοξικότητα και ο μηδενισμός».

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ, αναφέρει πως, «αντί να ασχοληθούν εποικοδομητικά με την επίλυση των όποιων προβλημάτων, επιδιώκουν ασύστολα την πόλωση και τις επιθέσεις προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό, την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε η καταψήφιση του προϋπολογισμού, η ακύρωση των κρατικών εγγυήσεων και η τωρινή προσπάθεια αποδόμησης του Ταμείου Ανάκαμψης, της χρυσής ευκαιρίας για την Κύπρο του αύριο, αποτελούν ήδη ισχυρά δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κοινωνία. Να είναι σίγουροι στο ΔΗΚΟ ότι κοινωνία δεν θα ξεχάσει τα πεπραγμένα τους».

Ενώ για το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξαπολύει κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η διαφθορά και η διαπλοκή ρεζίλεψαν την Κύπρο και καταρράκωσαν θεσμούς. Έχει δίκιο. Στο σπίτι και με οικοδεσπότη πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΑΚΕΛ ως πρωταγωνιστή στο βίντεο της ντροπής, ρεζιλεύτηκε η χώρα».

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία