Προκαλεί ο Σανέρ-«Το Κυπριακό άρχισε το 1963, το 1974 επήλθε η ειρήνη»

«Το Κυπριακό άρχισε το 1963, το 1974 επήλθε η ειρήνη στο νησί και αυτό που απέμεινε είναι η λύση», ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ κατά την συνάντηση που είχε χθες στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία της ομάδας φιλίας της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας που βρίσκεται στα κατεχόμενα είναι ο Βουλευτής Ικονίου, Ορχάν Ερντέμ. Ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι ενεργώντας μαζί με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, ενδυναμώνονται και ενισχύονται ακόμη περισσότερο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η «διακοινοβουλευτική συνεργασία» τους με την Τουρκία, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία μεταξύ των «κοινοβουλίων των δύο χωρών» δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τίποτα μέχρι σήμερα.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία επενέβη στρατιωτικά και έφερε την ειρήνη στο νησί το 1974 ασκώντας τα εγγυητικά της δικαιώματα και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς.

Κατηγορώντας την «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, ότι παραπλανάει τη διεθνή κοινότητα προσπαθώντας να παρουσιάσει και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το Κυπριακό άρχισε το 1974, ο κ. Σανέρ είπε ότι το Κυπριακό άρχισε το 1963, το 1974 επήλθε η ειρήνη και αυτό που απέμεινε είναι η λύση, όπως υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης, υποστήριξε ότι έχει διαφανεί ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν παραιτηθεί από την αντίληψη τους για το 1963.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες για άλλα 53 χρόνια, ο ανέφερε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσουν την αναζήτηση λύσης στη βάση «των δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών στο νησί». «Από εδώ και πέρα θα πορευθούμε σε αυτό το δρόμο και θα πρέπει τα ΗΕ να το αποδεχθούν πλέον αυτό και να επιδείξουν βούληση προς αυτή την κατεύθυνση».

Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον «πρόεδρο» της «βουλής», Οντέρ Σεννάρογλου, ο οποίος είπε ότι το Κυπριακό αποτελεί εθνική υπόθεση και «η δημιουργία αποτελεσματικών και δυνατών σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων τους» αποτελεί το μεγαλύτερο μήνυμα που θα μπορούσαν να στείλουν η Τουρκία και το ψευδοκράτος  προς τον κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...