Στην αντεπίθεση η Κυβέρνηση για το Κυπριακό-«Το ΑΚΕΛ εισηγείται υποχωρήσεις»

Σήκωσε για άλλη μια φορά το γάντι και απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, η Κυβέρνηση, διά στόματος του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντεπίθεση διαρκείας κατά ΔΗΚΑΚΕΛ-Ρουσφέτι, ρεζίλεμα και κάρφωμα στελεχών

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι, «τo AKEΛ συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού, παραγνωρίζοντας μονίμως την αδιαλλαξία, την επεκτατικότητα, την καταπάτηση των διεθνών κανόνων, την παραβίαση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ από μέρους της Τουρκίας, αλλά και τη θέση της για λύση δύο κρατών».

Σημειώνει πως, «το ΑΚΕΛ που απέρριψε το αγγλο-αμερικανο-καναδικό σχέδιο με το οποίο επιστρεφόταν η Αμμόχωστος στους νόμιμους κατοίκους της απλώς και μόνο με το να παρακαθόμασταν σε συνομιλίες και αρνήθηκε λύση των ΗΕ λέγοντας «όχι» για να τσιμεντώσει το «ναι», δεν αντιλαμβάνεται πόση ζημιά προκαλεί στην εθνική μας υπόθεση».

Προφανώς, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, «θέτει το συμφέρον του κόμματος, όπως το ίδιο το αντιλαμβάνεται, πάνω από όλα, προσπαθώντας να αποδυναμώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ώρα που δίνει μάχη διεθνώς για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία».

Τονίζει ακόμα ότι, «την ίδια ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ισχυρό ψήφισμα/απόφαση αποδοκιμάζει τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και ευρύτερα στην περιοχή, το ΑΚΕΛ κατηγορεί ουσιαστικά την ελληνοκυπριακή πλευρά και  εισηγείται υποχωρήσεις πριν καν επαναρχίσουν οι συνομιλίες, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. To εθνικό μας θέμα θα έπρεπε να μένει μακριά από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ρουσφέτια, αλαζονεία και παχυλοί μισθοί για τον στενό κύκλο της Πινδάρου και του Προεδρικού»

Προηγουμένως, σε δήλωσή του, ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζος Τσιελεπής, ανέφερε ότι, «υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο ένα κράτος που κινδυνεύει να αποκτήσει χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Η πατρίδα μας. Εκεί μας οδηγούν οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί Αναστασιάδη – Συναγερμού στο Κυπριακό.

Μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά η Τουρκία προχώρησε σε νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι και την ΑΟΖ. Επέβαλε τον διχοτομιστή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επανήλθε μετά από δεκαετίες στη θέση για δύο κράτη και την κατέθεσε στην πρόσφατη διάσκεψη της Γενεύης».

Σημείωσε ακόμα πως, «ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα απέρριψαν τη λύση δύο κρατών. Ταυτόχρονα, όμως, γινόμαστε δέκτες περίεργων προτάσεων για κυριαρχική ισότητα και δύο λαούς ως αφετηρία για επανέναρξη των συνομιλιών. Δεχόμαστε πιέσεις για να σωθεί τάχα το γόητρο της Τουρκίας και του Τατάρ. Στην πραγματικότητα, όμως, τέτοιες προσεγγίσεις αλλοιώνουν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και λύσης. Γιατί φθάσαμε όμως σε αυτό το σημείο, ένα βήμα από τον γκρεμό;

Όλα αυτά, είπε ο κ. Τσιελεπής, «δεν είναι άσχετα με την αντιφατική και επικίνδυνη πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, τους αλλεπάλληλους πειραματισμούς, την αμφισβήτηση βασικών συγκλίσεων, του Πλαισίου Γκουτέρες, τις σκιές για τη βάση λύσης. Όταν  μάλιστα είχαν απέναντί τους για πέντε ολόκληρα χρόνια όχι τον Τατάρ αλλά τον Ακιντζί.

Η μόνη πολιτική δύναμη που προειδοποιούσε ακούραστα για τις συνέπειες των χειρισμών Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ και έχει όραμα και πρόταση για το Κυπριακό είναι το ΑΚΕΛ».

Καταλήγοντας, είπε ότι, «συνεπείς στο πατριωτικό μας καθήκον θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει στη δημιουργία χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. Στις 30 του Μάη ενισχύουμε το ΑΚΕΛ. Ενισχύουμε τον αγώνα για λύση απελευθέρωσης και επανένωσης του τόπου και του λαού.

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά