«Ρουσφέτια, αλαζονεία και παχυλοί μισθοί για τον στενό κύκλο της Πινδάρου και του Προεδρικού»

«Το σκάνδαλο Γιαννάκη έρχεται να προστεθεί στη σωρεία σκανδάλων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού» αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση ντροπιάζει τη χώρα.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα «το σκάνδαλο Γιαννάκη απαντά με τον πιο εύγλωττο τρόπο στο ερώτημα που ο ΔΗΣΥ θέτει προεκλογικά: Λαϊκισμός ή σοβαρότητα; Σοβαρότητα απαντάμε εμείς, η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία και ήθος. Χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, προκαλώντας τους πολίτες με το απύθμενο θράσος της να βολεύει τους ημετέρους».

«Ποιος είναι ο Γιαννάκης Γιαννάκη;» αναρωτιέται ο κ. Στεφάνου και απαντάει τονίζοντας ότι είναι ένα κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, «διορισμένος από τον Νίκο Αναστασιάδη σε υψηλόβαθμη θέση και πρωταγωνιστής σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο για πλαστογραφία. Προηγουμένως υπήρξαν κατηγορίες για παρανομία στον διορισμό του στη θέση του Επίτροπου Εθελοντισμού από την κυβέρνηση Συναγερμού. Και όμως, ολόκληρη η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ τον υπερασπίζονται εδώ και χρόνια για να μείνει στη θέση του με απολαβές που φτάνουν τις 7 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι την ώρα που χιλιάδες νέοι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για τη μόρφωση και τις σπουδές τους, «αλλά αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς, την ώρα που εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ζουν με τη δουλειά και τον κόπο τους, ένας «άριστος των αρίστων» -που ούτε τυπικά προσόντα δεν διέθετε, παρά μόνο την ταυτότητα του Συναγερμικού μεγαλοστελέχους- απολάμβανε μισθούς πολυτελείας που πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες. Το ότι μάλιστα ο Συναγερμός έδωσε μάχη για να τον κρατήσει στη θέση του, αλλά και για να αυξηθεί ο μισθός του, μιλά από μόνο του. Το γεγονός δε ότι το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που το 2018 ζήτησε και στήριξε τη δέσμευση του μισθού του κ. Γιαννάκη από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι επίσης αποκαλυπτικό».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι το σκάνδαλο Γιαννάκη έρχεται να προστεθεί στη σωρεία σκανδάλων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. «Ρουσφέτια, αλαζονεία, παχυλούς μισθούς για τον στενό κύκλο της Πινδάρου και του Προεδρικού, εξευτελισμός των θεσμών και κάθε έννοιας ήθους. Αυτή η κυβέρνηση ντροπιάζει τη χώρα. Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να αρχίσει η αλλαγή που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος και ο λαός μας».

Δειτε Επισης

Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ
Επιστράτευσε και το Instagram ο ΔΗΣΥ για αντεπίθεση-«Στην προπαγάνδα του ΕΛΑΜ απαντάμε με αλήθειες»
Θερμή υποδοχή Πρώτης Κυρίας Κύπρου στην Πρώτη Κυρία Εσθονίας
Ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και προώθηση έργων αποφάσισαν Παπαναστασίου-Κοέν