Ν. Αναστασιάδης: Όποιος αδικοπραγήσει ενώπιον Δικαστηρίου, δεν καλύπτουμε κανένα

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τον σάλο με τα πλαστά πτυχία του Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, με τον Πρόεδρο να στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως μια είναι η οδός σε όποιον αδικοπραγήσει και αυτή είναι το Δικαστήριο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Πρόεδρος έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο, ανέφερε ότι, «πριν και πάνω από όλα θέλω να σέβομαι το σύνταγμα της πατρίδας μου και συνεπώς την ώρα που βρίσκεται υπό διερεύνηση μια υπόθεση δεν θέλω να προβώ σε δηλώσεις και να είναι αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης, σε μια περίπτωση που ενέχει ποινικά αδικήματα για οποιοδήποτε πρόσωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασμα Αβέρωφ-«Γιαννάκηδες και Μάκηδες πρέπει να τελειώνουν από την κυπριακή κοινωνία»

Όπως απάντησε ο Πρόεδρος για την περίπτωση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, «αυτό που έκανα ήταν να δεχτώ την παραίτηση του Επίτροπου Εθελοντισμού και αυτό που θέλω να πω είναι ότι τη αρμόδια αρχή που διόρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν η δική μου. Ο διορισμός ήταν το 1996,ενώ η μονιμοποίηση το 2007 επί Τάσσου Παπαδοπουλου. Συνεπώς αντί να προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε προεκλογικά μια περίπτωση που διερευνάται να εμπλέκεται σε ποινικά αδικήματα, δεν θεωρώ ότι η ανθρωποφαγία προφέρει οτιδήποτε, η διαδικασία θα γίνει μέσω των δικαστηρίων. Εφόσον αποδειχθεί ότι παραβίασε οποιαδήποτε διάταξη του ποινικού κώδικά».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι, «όποιος αδικοπραγήσει βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου και δεν καλύπτουμε κανέναν εμείς και καταδεικνύεται αυτό από τις διώξεις όσον καταχράστηκαν το επενδυτικό πρόγραμμα και αυτό που διαπιστώνεται μάλιστα πως για πρώτη φορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, 37 πρόσωπα οδηγήθηκαν εναντίον Δικαστηρίου».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι συμπεριφέρεται ως κομματάρχης αντί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως, «ήμουν και παραμένω Πρόεδρος της Δημοκρατίας προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ. Αυτό που άλλαξα είναι την ανεξάρτητη συμπεριφορά μου προς ανθρώπους που δεν προέρχονταν από τον ΔΗΣΥ, τους οποίους διόρισα και στο Υπουργικό μου Συμβούλιο».

Δεν επιτρέπω σε κανένα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μου υπαγορεύει ότι πρέπει να απαρνηθώ την ιδεολογική μου ταυτότητα. Δεν θα μπορούσα να σιωπώ γιατί ενδεχόμενα θα χαρακτηριζόμουν ως κομματάρχης. Δεν υπήρξα ούτε συμπεριφέρθηκα με τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί κάτι ανάλογο», υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η… μοίρα του Γιαννάκη, το σήριαλ με Αννίτα και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι