Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κυβέρνηση για Γιαννάκη-«Μονιμοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ»

  26/05/2021 19:22
Κυβέρνηση για Γιαννάκη-«Μονιμοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ»

Κυβέρνηση για Γιαννάκη-«Μονιμοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ»

  26/05/2021 19:22

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στις επικρίσεις, σε σχέση με τα πλαστά στοιχεία του Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, η Κυβέρνηση, η οποία υπογραμμίζει πως βρίσκεται στη θέση του στον Οργανισμό Νεολαίας από το 1997, ενώ τονίζει πως μονιμοποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η… μοίρα του Γιαννάκη, το σήριαλ με Αννίτα και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

Σε γραπτή του δήλωση αναφερόμενος στο ΔΗΚΟ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, είπε πως «με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με την πρόσληψη του κ. Γιάννη Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

H πρόσληψη, με αγορά υπηρεσιών, του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας έγινε το 1996. Το Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου που είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ -ΑΚΕΛ, μονιμοποίησε τον κ. Γιαννάκη το 2007.

Εύλογα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα προσόντα και τον διορισμό, τα οποία καθήκοντος έτυχαν ελέγχου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γιαννάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης το σκάνδαλο Γιαννάκη-Πυροβολούν Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ

Απαντώντας στο ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε σχέση με τα όσα καταλογίζει στην Κυβέρνηση, είπε ότι «θέλω να υπενθυμίσω στο ΑΚΕΛ ότι ο έλεγχος των πτυχίων κατά την πρόσληψη του κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας ως μόνιμου στελέχους έγινε το 2007 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ».

Παράλληλα, ο κ. Κούσιος υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ, ότι «και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της για το Κράτος Δικαίου διαπιστώνει ότι, επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων και καταδικάστηκαν 36 Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα σε 27 διαφορετικές υποθέσεις».

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πλαστά πτυχία του Γιαννάκη, ο ρόλος Οδυσσέα και στο βάθος εκλογές

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας