Η… μοίρα του Γιαννάκη, το σήριαλ με Αννίτα και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

Το ΄χει η μοίρα του το όνομα του να βρίσκεται στους τίτλους των κύριων ειδήσεων στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννάκη του οποίου η φερόμενη πλαστογραφία και η παραίτηση του από τη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, έδωσε τη θέση του στο σήριαλ των βουλευτικών του 2016 με την έκτη έδρα της Λάρνακας. 

Υπενθυμίζεται πως μετά την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή στην Αστυνομία, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Αρχές, σε σχέση με φερόμενη πλαστογραφία, τόσο του απολυτηρίου λυκείου όσο και του πανεπιστημιακού τίτλου που ο κ. Γιαννάκη κατέθεσε για να προσληφθεί στον Οργανισμό Νεολαίας. 

Η διαρροή της εν λόγω καταγγελίας, έφερε την παραίτηση του Γιάννη Γιαννάκη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς και στον ΔΗΣΥ, πέντε μέρες πριν το άνοιγμα των καλπών. 

Ο Γιάννης Γιαννάκης υπήρξε σημαντικό στέλεχος για τον ΔΗΣΥ υπηρετώντας το κόμμα από αρκετά πόστα, αρχικά μέσω της νεολαίας και ακολούθως ως πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων, μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Λάρνακας, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου αλλά και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.  Ήδη η αποκάλυψη της φερόμενης πλαστογραφίας, έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στις πολιτικές συζητήσεις του facebook και του twitter, με τα τρολ της αντιπολίτευσης να βρίσκουν μια ιδανική ευκαιρία για να πλήξουν Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, ενώ σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης το σκάνδαλο Γιαννάκη-Πυροβολούν Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ

Η μοίρα πάντως τα έφερε με τέτοιο τρόπο που ο Γιάννης Γιαννάκη, κάθε πέντε χρόνια παραιτείται. Σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώ πριν πέντε χρόνια παραιτήθηκε από την έκτη θέση του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα. Η υποψηφιότητα του 2016 δημιούργησε μια μίνι κρίση στον ΔΗΣΥ, αφού η Επαρχιακή Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, εκπαραθύρωσαν την Αννίτα Δημητρίου από το ψηφοδέλτιο για να μπει σε αυτό ο κ. Γιαννάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι στην εσωκομματική διαδικασία για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου της Λάρνακας, ο κ. Γιαννάκη κατέλαβε την έκτη από τις πέντε διαθέσιμες θέσεις για το ψηφοδέλτιο της Λάρνακας. Λόγω της ποσόστωσης γυναικών, έμεινε εκτός και θέση στο ψηφοδέλτιο κατέλαβε η Αννίτα Δημητρίου. 

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πλαστά πτυχία του Γιαννάκη, ο ρόλος Οδυσσέα και στο βάθος εκλογές

Ωστόσο ύστερα από παραινέσεις και πιέσεις η Αννίτα Δημητρίου, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει τη θέση της η οποία καταλήφθηκε από τον Γιάννη Γιαννάκη. Μετά από έντονες αντιδράσεις, από μέλη του ΔΗΣΥ και άλλους πολίτες, η Επαρχιακή του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα επανεξέτασε το ζήτημα. Ο κ. Γιαννάκης, θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους και να επανέλθει η ηρεμία στην Επαρχιακή του ΔΗΣΥ, απέσυρε το ενδιαφέρον του και παραιτήθηκε από τη θέση του υποψηφίου, ανοίγοντας τον δρόμο στην Αννίτα Δημητρίου. 

Λίγο αργότερα η Επαρχιακή Επιτροπή, αποφάσισε να επαναφέρει στο ψηφοδέλτιο την αποσυρθείσα Αννίτα Δημητρίου. Από το σήριαλ του 2016, έμεινε στην ιστορία και η θύελλα που ξέσπασε με τη δήλωση του τότε εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος δήλωσε ότι, «εγώ προσωπικά θα ήθελα να ήταν και μια γυναίκα αλλά η απόφαση, η οποία έπρεπε να λάβουμε, είχε γνώμονα το ότι θα κατέβουμε στις εκλογές, δεν κάνουμε καλλιστεία». 

Πέντε χρόνια μετά ο Γιάννης Γιαννάκη αναγκάστηκε στον απόηχο των καταγγελιών του Γενικού Ελεγκτή να υποβάλει την παραίτηση του, ενώ σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον του, ενδεχομένως, άλλος ένας κρατικός αξιωματούχος να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστό απολυτήριο και πτυχίο- Αριθμός 19, ολογράφως thirteen (pic)

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων