Τα πλαστά πτυχία του Γιαννάκη, ο ρόλος Οδυσσέα και στο βάθος εκλογές

Την ώρα που ο προεκλογικός βρίσκεται στην κορύφωση του και τα κόμματα μπαίνουν στην τελική επίθεση με σκοπό της αύξηση των ποσοστών τους, άλλο ένα σκάνδαλο βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναζωπυρώνει το ήδη φλεγόμενο πολιτικό σκηνικό. 

Η καταγγελία για πτυχία μαϊμού του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, έρχεται να ανάψει νέες φωτιές, με την υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, στις οποίες αποτάθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αφού σύμφωνα με την έρευνα του, ο κ. Γιαννάκη φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο του λυκείου, καθώς και το πτυχίο πανεπιστημίου στη βάση των οποίων προσλήφθηκε στον Οργανισμό Νεολαίας.  

Με επιστολή του στον Αρχηγό Αστυνομίας ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε ποινική έρευνα και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, ώστε να εξεταστεί κατά πόσο στοιχειοθετείτε υπόθεση για να παραπεμφθεί ενώπιον Δικαστηρίου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την καταγγελία για πλαστά πτυχία παραιτήθηκε ο Γιαννάκη

Την ώρα που η Αστυνομία αναμένεται να αρχίσει έρευνα και ενώ ο κ. Γιαννάκη κρατούσε σιγή ιχθύος, αφού είχε δηλώσει πως θα περιμένει το αποτέλεσμα της ποινικής υπόθεσης, στον απόηχο του σάλου, υπέβαλε την παραίτηση του, την οποία έκανε αποδεκτή η Κυβέρνηση. 

Ο κ. Γιαννάκη διορίστηκε στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού τον Μάιο του 2013, ενώ το 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε τη θητεία του για ακόμα μια πενταετία. Η αποκάλυψη για τη φερόμενη πλαστογραφία από πλευράς του Επιτρόπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να θυμούνται τη φράση που ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε για τους διορισμούς που θα προέβαινε πριν την ανάληψη της Προεδρίας πριν οκτώ χρόνια για τους «άριστους των αρίστων».

Ωστόσο, η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να προχωρήσει στην συγκεκριμένη καταγγελία στην Αστυνομία, αλλά και η διαρροή που ακολούθησε, δεν θεωρείται καθόλου τυχαία από την Κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές είναι πως αν η καταγγελία του Οδυσσέα ευσταθεί, τότε ορθά προέβη σε αυτή.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες, και με τις σχέσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Ελεγκτικής Υπηρεσίας να μην είναι οι καλύτερες εδώ και μήνες, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγορεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη πως συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΔΗΚΟ, παρά ως ανεξάρτητος θεσμός, η διαρροή της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκάλεσε και μια δεύτερη ανάγνωση από πλευράς Κυβέρνησης.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής, έχει δηλώσει πως η υπηρεσία του δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική περίοδο και για αυτό το λόγο, τον τελευταίο μήνα πριν τις βουλευτικές δεν θα δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε έκθεση. Στην συγκεκριμένη υπόθεση πάντως η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θέμα μείζον πολιτικό θέμα, αφού ο κ. Γιαννάκης πέραν από διοριζόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπήρξε και κομματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αναμφίβολα, η Αστυνομία επιβάλλεται να μελετήσει την καταγγελία του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και εφόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα, να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστό απολυτήριο και πτυχίο- Αριθμός 19, ολογράφως thirteen (pic)

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα