Θυμήθηκε «το κόμμα τζιαι τα μμάθκια σας» το Προεδρικό-Στα χαρακώματα με ΑΚΕΛ

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Άντρο Κυπριανού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δίνοντας συνέχεια στην μεταξύ τους κόντρα.

Ο κ. Κούσιος, σε γραπτή του δήλωση, θέλησε να θυμίσει στον κ. Άντρο Κυπριανού ότι για το ΑΚΕΛ κάποτε λέχθηκε η ρήση «το κόμμα τζιαι τα μμάθκια σας» την οποία ο κ. Κυπριανού ακολουθεί πιστά. Πρόσθεσε πως εδώ και τέσσερα χρόνια, ο κ. Κυπριανού επιρρίπτει την ευθύνη για την αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό και το αδιέξοδο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως το ΑΚΕΛ, αγνοώντας  την πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή εναντίον όλων των χωρών, ο κ. Κυπριανού καταλόγισε ακόμα και την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Κύπρου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει ακόμα ότι απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία και βουλιμία βρίσκονται ΕΕ, ΗΠΑ και χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και όλα αυτά για μικροκομματικούς σκοπούς και οφέλη. Μπροστά στο συμφέρον του κόμματός του, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, δεν υπολογίζει ακόμα ούτε και τη ζημιά που προκαλείται στην εθνική μας υπόθεση. Φτάνει να πληγεί ο Νίκος Αναστασιάδης».

Επεσήμανε, δε, ότι το ΑΚΕΛ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με εκείνο που οδήγησε το ΑΚΕΛ να ψηφίσει «όχι» για να τσιμεντώσει το «ναι», ή να απορρίπτει αμερικανο-καναδικό σχέδιο με το οποίο επιστρεφόταν η Αμμόχωστος, αρκεί μόνο να παρακαθόμασταν σε συνομιλίες.

«Και διερωτόμαστε πραγματικά, γιατί δεν εφάρμοσε επί διακυβέρνησης του το ΑΚΕΛ όλα όσα ζητεί σήμερα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για να επιλύσει το κυπριακό πρόβλημα; Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε και μιλά για το αύριο της Κύπρου. Και απάντησε στον μηδενισμό και την άρνηση. Το ΑΚΕΛ, δυστυχώς, αδυνατεί να παρακολουθήσει τη σημερινή συγκυρία, θέτοντας τα συμφέροντα του κόμματος πάνω από όλα», κατέληξε.

«Συμπεριφέρεται ως κομματάρχης, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Αναστασιάδη»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέκρινε το Σάββατο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι συμπεριφέρεται ως «κομματάρχης», προσθέτοντας ότι είναι λυπηρό γιατί δεν παρεμβαίνει απλώς στην αντιπαράθεση των Βουλευτικών Εκλογών, αλλά γίνεται μέρος της αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγριεύει η κόντρα για το Κυπριακό-«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου»

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε χθεσινές τοποθετήσεις του ΠτΔ για το Κυπριακό λέγοντας ότι "οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι παρέλαβε το Κυπριακό με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας, με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις, με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα και με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία".

Διερωτήθηκε τι έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος και πού οδήγησε το Κυπριακό, σημειώνοντας πως δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική, έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών και προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι.

"Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τις ευθύνες της. Θα πρέπει όμως ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεχτες αξιώσεις της", ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον κάλεσε εκ νέου να αναλάβει πρωτοβουλίες που από τη μια θα ξεσκεπάζουν την Τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη θα την σπρώξουν να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο. Διαφορετικά, είπε, θα οδηγηθούμε σιγά-σιγά στη διχοτόμηση "και η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον ηγέτη της διχοτόμησης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόεδρος σε ΑΚΕΛ-«Δεν είμαι εγώ που είπα ''όχι'' για να τσιμεντώσω το ''ναι''»

Ανέφερε επίσης πως συμμετέχοντας κανονικά στην προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι αγωνιά για τις μελλοντικές γενιές που θα επωφεληθούν από τα κονδύλια που μας αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού "μόνο ότι από το 2014 μέχρι το 2020 μας αναλογούσαν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη κατάφερε να απορροφήσει μόνο τα μισά".

Πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια η έγνοια τους για την ανάπτυξη "ήταν μόνο να ξεχειλώσουν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων για να πλουτίσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις των κυβερνώντων" και έτσι καταλήξαμε και στα πρωτοφανή, κατά την έκφρασή του, επίπεδα διαφθοράς που καταγράφονται επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να στείλουν στον κ. Αναστασιάδη και στο ΔΗΣΥ ένα πολύ δυνατό μήνυμα, ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και ότι  η πλειοψηφία της κοινωνίας "δεν αντέχει άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και θέλει αλλαγή, θέλει μια άλλη Κύπρο αυτήν που μας αξίζει".

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης