Απάντησε στους… θετούς γονείς του Μάκη ο Πρόεδρος-«Αρνητές της πραγματικότητας»

Δεικτική απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους... θετούς γονείς, όπως τους χαρακτήρισε, του Μάκη, πρωταγωνιστή στο περιβόητο προεκλογικό σποτ του ΔΗΚΟ, που κατέβηκε άρον-άρον, μετά την κατακραυγή και τα καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Γλέντι στα social media με τον Μάκη του Νικόλα-Άλλαξε κόμμα και... εξαφανίστηκε

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στο Cyprus Environmental Industries και στην Ecobalance Recycling Ltd, ο Πρόεδρος ανέφερε πως, «απάντηση στις ύβρεις, έδωσαν όσοι αντέδρασαν και υποχρέωσαν τους θετούς γονείς του Μάκη, να το αποσύρουν. Συνεπώς δεν έχω να προβώ σε κανένα σχόλιο».

Υπέδειξε παράλληλα πως, «είναι καιρός αντί να βρίζουμε, να λοιδορούμε, να μηδενίζουμε και αντί με εμπάθεια να είμαστε συνεχώς αρνητές πραγματικοτήτων, καλό είναι επιτέλους να καταθέσουν προτάσεις. Ακούω το ΑΚΕΛ, καταθέτει προτάσεις, ακούω διάφορα κόμματα να καταθέτουν προτάσεις. Με όλη την ευγένεια προς τους θετούς γονείς του κ. Μάκη, δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα μια πρόταση. Μόνο άρνηση, όχι σε όλα».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε πως «αυτή δεν είναι τακτική και πολιτική που πρέπει να ακολουθεί ένα κόμμα, που θέλει όπως ισχυρίζεται καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Σε σχέση με τις συστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις αναφορές δυσφορίας για την Κυβέρνηση, ο Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε πως «δεν έχω δει καμιά δυσφορία για τη στάση της Κυβέρνησης. Επίσης, δεν στηρίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο μόνο, αλλά και η Κυβέρνηση το έργο του Γενικού Ελεγκτή, όπως και κάθε ανεξάρτητου αξιωματούχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων του Γενικού Εισαγγελέα, της Γενικής Λογίστριας, της Επιτρόπου Διοικήσεως, της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων και όλων γενικότερα των θεσμών. Συνεπώς, δεν είδα οτιδήποτε που να διαφοροποιεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβασμό στον συνταγματικό ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ζητά η Επιτροπή Επαφών της ΕΕ

«Ο κάθε αξιωματούχος», πρόσθεσε ο Πρόεδρος, «έχει συνταγματικά πλαίσια στα οποία κινείται. Ενόσω κινείται, ουδείς τον παρεμπόδισε και πρέπει να γίνονται σεβαστοί και οι λοιποί θεσμοί, όπως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, παραδείγματος χάριν, ο οποίος εάν δώσει γνωμάτευση προς την Κυβέρνηση, ότι ενόσω μια υπόθεση βρίσκεται στο Δικαστήριο ή σε μια οιονεί δικαστική επιτροπή, δεν επιτρέπεται η παρέμβαση άλλου, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει και να σεβαστεί τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Πέραν τούτου, η συζήτηση επ’ αυτού δεν εξυπηρετεί κανένα, μα κανένα σκοπό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε και για τις στενές σχέσεις της Κύπρου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέροντας πως ξεκίνησαν από τότε που ο ίδιος ήταν Αντιπρόεδρος. «Το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό ξεκινά από τότε που δημιουργήθηκε, δηλαδή το 1974 μετά την εισβολή. Αυτό που με χαροποιεί είναι η δήλωσή του ότι εμμένει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Το κατά πόσον θα τον δούμε στην Κύπρο ή όχι, αυτό είναι δύσκολο να προκαθοριστεί από μένα, λαμβάνοντας υπόψη τον φόρτο εργασίας, αλλά και την αξιολόγηση που ο καθένας των ηγετών των μεγάλων χωρών, πραγματοποιεί. Προσβλέπω σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μας», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ από τα... δύο μέτρα Αναστασιάδη σε Νικόλα-«Αρνητές της προκοπής του τόπου»

Ούτε λέξη για τον... Μάκη από τον Νικόλα

Χωρίς καμία αναφορά στο... άδοξο τέλος του Μάκη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην Κυβέρνηση, με αφορμή τις υποδείξεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τον INTOSAI, μετά την ευρωπαϊκή εισαγγελία, ακόμη ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ, αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, κατσαδιάζει την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και την παρακώλυση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ απαντούσε πως έχει πάρει «άριστα» από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συνέδριο, ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατήγγειλε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι παρακωλύει το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Η απαξίωση, όμως, των θεσμών συνεχίζεται, υπέδειξε αναφέροντας πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος μας είπε πως "χρειαζόμαστε ηγέτες που να γνωρίζουν πως λειτουργεί η ΕΕ", φαίνεται να μην γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί θεσμός της ΕΕ».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη», σημείωσε, «συνεχίζει να αμαυρώνει την εικόνα της Κύπρου ως διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών με επιζήμιες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Κυπριακή οικονομία».

Το ΔΗΚΟ, για όλους αυτούς τους λόγους, κατέληξε «δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κυβέρνηση. Για αυτό προτείνουμε μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα εποπτεύει την κατανομή της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης. Απαιτούμε διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση».

Δειτε Επισης

Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα